Αρχείο

15 Μαΐου 2014

Σκληρή επίθεση Σαμαρά κατά Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ως υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας.
Όπως είπε, την ώρα που οι Ευρωπαίοι πολίτες ετοιμάζονται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους για το ευρωκοινοβούλιο, ο κ.Τσίπρας ζητεί ψήφο για την καταστροφή και την...

αποσταθεροποίησης της χώρας. «Οι πολίτες θα εκλέξουν τους εκπρόσωπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο και εκείνος του καλεί να ψηφίσουν για να πέσει η κυβέρνηση. Ο Τσίπας βλέπει τις εκλογές σαν μοχλό αποσταθεροποίησης του τόπου και καλεί τον λαό να συμπράξει μαζί του σε πολιτική ανωμαλία. Ο ίδιος και η παρέα του επενδύει στην καταστροφή», τόνισε  ο κ.Σαμαράς, ανεβάζοντας τους τόνους της προκελογικής αντιπαράθεσης.
O πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κακέκτυπο του σταλινισμού και τον κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να μας γυρίσει στην κρίση, υποστηρίζοντας ότι, ως κόμμα, μόνο σε συνθήκες κρίσης μπορεί να υπάρχει για να καταγγέλλει τους πάντες.

«Προτάσεις δεν έχει, και όταν κάτι πάει να πει προκαλεί σύγχυση ακόμη και στους δικούς του. Κανείς δεν θα μας πάει πίσω», είπε χαρακτηριστικά. .
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι εάν  εφαρμοστεί το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η χώρα θα οδηγηθεί στη φτωχοποίηση. «Θέλουν να βγούμε απ' το ευρώ και να σκίσουμε τα μνημόνια. Ας δούμε τι έγινε στην Αργεντινή. Δώδεκα χρόνια από τη χρεοκοπία εξακολουθούν να έχουν προβλήματα. Στο εσωτερικό η Αργεντινή βουλιάζει στη φτωχοποίηση... Κι όλα αυτά σε μια χώρα με τεράστιες εξαγωγές όπως η Αργεντινή. Σκεφτείτε τι θα γινόταν εδώ αν εμείς ακολουθούσαμε αυτό που μας πρότειναν», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, αναφέρθηκε σε αδρές γραμμές και στα επόμενα βήματα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την ελάφρυνση του χρέους. «Το φθινόπωρο θα έχει τακτοποιηθεί πλήρως το ζήτημα του χρέους. Οι τόκοι έχουν πέσει στο μισό. Μπορούμε λοιπόν τώρα να κάνουμε πίσω;», επισήμανε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας ότι «βγήκαμε στις αγορές πολύ νωρίτερα απ' ότι περιμέναμε
«Κλείνει μια δύσκολη περίοδος μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού και ανοίγει ο καινούργιος δρόμος της ελπίδας, για τη νέα Ελλάδα. Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν υπάρχει πίσω» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έγιναν και αδικίες, κάποιες από αυτές ήταν «αναπόφευκτες» είπε, αλλά τη μεγάλη καταστροφή την αποτρέψαμε, σημείωσε και δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των αδικιών.

Φέτος θα έχουμε για πρώτη φορά ανάπτυξη και μέχρι το 2018 θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας και θα έχει υποχωρήσει 10 μονάδες η ανεργία, τόνισε ο πρωθυπουργός. Την Τρίτη θα παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα και μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει πλήρως το βιοτικό επίπεδο, που είχε πριν από την κρίση, αλλά όχι με δανεικά, με ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

voria.gr