Αρχείο

6 Μαρτίου 2015

Τελευταία φορά αριστερά

Το συριζαίικο κυβερνητικό μπάχαλο δεν έχει προηγούμενο. Όπως προηγούμενο δεν έχει και η κάλυψη που προσφέρουν στην κυβέρνηση τα πάντα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Με τον τρόπο που βαδίζει η αριστερή κυβέρνηση νομοτελειακά θα πέσει ή τουλάχιστον θα χάσει γρήγορα την κοινωνική της νομιμοποίηση. Ας δούμε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ήδη έχουν αρχίσει να προκαλούν αντιδράσεις:

- Το αλαλούμ με τους λαθρομετανάστες και την μετεγκατάστασή τους από την Αμυγδαλέζα στο κέντρο των Αθηνών. Πέρα από την χαρακτηριστική ασυνεννοησία των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, πολλοί είναι...

εκείνοι που κάνουν λόγο για κλείσιμο του ματιού σε όσους λαθρομετανάστες περιμένουν στην πόρτα της παράνομης εισόδου στην Πατρίδα μας.
-  Η υπογραφή της συμφωνίας  Βαρουφάκη και οι περιβόητες δηλώσεις του περί δημιουργικής ασάφειας. Ενώ υπήρξε υπογραφή παράτασης χρόνου με τους εταίρους, δεν υπήρξε συμφωνία για περαιτέρω χρηματοδότηση. Έτσι, οι υποχρεώσεις της χώρας τον Μάρτιο (που είναι και μεγάλες) αποφασίζεται να καλυφθούν από παρακράτηση του 50% των χρημάτων των νοσοκομείων, εκμετάλλευση των αποθεματικών των ταμείων, ενώ έφτασαν στο σημείο να ζητούν και τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ, ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ! Επίσης, σε 13 δήμους της χώρας οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι τον Μάρτιο, ενώ καθυστερεί και η καταβολή των μισθών πολλών κατηγοριών εκπαιδευτικών. Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική της αριστεράς;
- Την ίδια ώρα αποφασίζεται επαναπρόσληψη των γνωστών κομματόσκυλων της ΕΡΤ κι επιπλέον επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για την επαναλειτουργία της, καθώς και αύξηση των μισθών των υπαλλήλων της ΔΕΗ, προκαλώντας το σύνολο της κοινωνίας. Οι ευνοημένοι ενός πασοκικού συστήματος, το οποίο βέβαια συντήρησε η ΝΔ, οι πασίγνωστοι πρώην πρασινοφρουροί-συνδικαλισταράδες κάνουν λόγο για ξυδάκι σε όσους αντιδρούν, εξαγριώνοντας το σύνολο της κοινωνίας που πένεται.
- Τα κυβερνητικά ρουσφέτια ημετέρων είτε πρόκειται για τον εξάδελφο του Τσίπρα στο υπουργείο Εξωτερικών είτε για την κόρη του Χρήστου Σαρτζετάκη στο υπουργείο Υγείας δείχνουν ότι κανένα νέο ήθος δεν έφερε η αριστερά.
- Οι ισορροπίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαιτέρως εύθραυστες, με τον Τσίπρα να ελέγχει μόλις και μετά βίας το 60% του κόμματος. Σε ενδεχόμενη συμφωνία με την τρόικα -συγνώμη, με τους θεσμούς ήθελα να πω- φαίνεται ότι θα επικρατήσει πανικός στην αριστερή κοινοβουλευτική ομάδα. Οι αντίθετες απόψεις και γραμμές είναι τόσες και τέτοιες που ξεκινούν από ακραίες κομμουνιστικές τάσεις που συνδιαλέγονται με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι κεντρογενείς πρώην πασόκους.
- Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τις αντιδράσεις από τις ορθές θέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την κοινοβουλευτική παρουσία της Χρυσής Αυγής, ενόψει μάλιστα της αποφυλάκισης του αρχηγού και των πρώτων βουλευτών της, καθώς και της δίκης, παρατηρούμε ότι η "δημιουργική πολυφωνία" εντός της αριστεράς κινδυνεύει να γίνει καταστροφική για τη χώρα.

Συμπερασματικά, εντός της κυβέρνησης υπάρχει ένα εκρηκτικό αμάλγαμα διαφορετικών απόψεων και θέσεων, που όταν εκραγεί θα πάρει μαζί του την αριστερά και θα την τοποθετήσει εκεί που της αξίζει. Στο χρονοντούλαπο της ελληνικής ιστορίας. Ωστόσο, αυτό που ενδιαφέρει εμάς δεν είναι τόσο η ιδεολογική κυριαρχία, όσο η Πατρίδα.