Αρχείο

10 Μαρτίου 2015

Άρθρο του Ελεύθερου Κόσμου για τα νέα μικρά κόμματα της δεξιάς

"Όχι άλλη δεξιά!

Το 1981 μετά την εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας με αρχηγό τότε τον Γεώργιο Ράλλη άρχισαν οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της τότε Δεξιάς με αποκορύφωμα την ίδρυση το 1984 της Ε.Π.ΕΝ (Εθνική Πολιτική  Ένωση) με αρχηγό της τον Χρύσανθο Δημητριάδη, αφού προηγουμένως είχε ταχθεί υπέρ της ο αρχηγός της Επανάστασης της 21ης Γεώργιος Παπαδόπουλος με διάγγελμά του μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρισκόταν έγκλειστος από...

το καραμανλικό καθεστώς. Πριν από αυτό υπήρχε το Κόμμα των Προοδευτικών ενώ ταυτόχρονα υπήρχε και το ΕΝ.Ε.Κ. (Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα). Στην συνέχεια ιδρύθηκαν το «Ελληνικό Μέτωπο» του Μάκη Βορίδη και ο ΛΑ,Ο.Σ. Παρά όμως τις προσπάθειες ένωσης των διαφόρων δεξιών και ακροδεξιών το ΠΑΣΟΚ με κάποια μικρά διαλλείματα κυβέρνησε την χώρα για μία περίπου εικοσαετία.

Έτσι και σήμερα μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δραστηριοποιήθηκαν και ιδρύουν κόμματα διάφοροι πολιτευτές, εκδότες και πάλαι ποτέ στελέχη κομμάτων με τα οποία ευελπιστούσαν να σώσουν την Ελλάδα. Κάποιος Στυλιανέλλης πρώην μέλος του ΛΑΟΣ ίδρυσε την «Πολιτική Αναγέννηση»στην οποία προσχώρησαν και άλλα πρώην στελέχη και μέλη του κόμματος του Καρατζαφέρη τα οποία τώρα που αντιλαμβάνονται, δεν υπάρχει, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, προοπτική ανάκαμψης αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να «σώσουν» την χώρα μας από άλλο «μετερίζι».  Το... κόμμα, εσχάτως μετονομάσθηκε σε ΕΘΝ.Ο.Σ. δηλαδή Εθνικός Ορθόδοξος Συναγερμός παραπέμποντας άμεσα στον ΛΑΟΣ. Πάντως στην σελίδα του στο facebook (!) που παρουσιάζονται οι... δραστηριότητες, ξεχωρίζουν οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Ρομά και με το τηλεμέντιουμ Χορταρέα.
Άλλος ένας πρόεδρος νεότευκτου κόμματος της Δεξιάς είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος, πρώην εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό του Καρατζαφέρη (όπως ο ίδιος δήλωσε) «ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ» και εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη». Το κόμμα του ονομάζεται «Δεξιά» και όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Κontra» οι αγώνες από αυτόν αλλά και από τους… χιλιάδες συμπολίτες μας που ακολουθούν το κόμμα του είναι να επαναφέρουν τις αξίες και τα ιδανικά της Κοινωνικής Δεξιάς. Σε ερώτηση για τα άλλα κόμματα της Δεξιάς είπε ότι «η ΝΔ είναι ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα, οι ΑΝΕΛ το «δεξιό» δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ΛΑΟΣ δεν έχει πολιτικό μέλλον».
Εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση του για την Χρυσή Αυγή για την οποία δήλωσε ότι είναι «ακραίο κόμμα που έχει νεοναζιστικά χαρακτηριστικά και δρα προβοκατόρικα στο πατριωτικό κίνημα». Και μας προκαλεί εντύπωση γιατί αν ανατρέξουμε στα πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα της εφημερίδας, θα δούμε ότι η ΧΑ είχε την τιμητική της, στις προεκλογικές περιόδους, στα πρωτοσέλιδα παρουσίαζε «κρυφές» δημοσκοπήσεις με το κόμμα να σαρώνει και πάντα κάλυπτε δημοσιογραφικά τις κομματικές εκδηλώσεις. Τώρα πως συνδυάζονται όλα αυτά μόνο ένας θεός ξέρει...

Και μία μετακόμιση...
Το Εθνικό Μέτωπο, μετά από μήνες αδράνειας κινητοποιήθηκε όχι για κάποια εκδήλωση αλλά για την μετακόμιση στα νέα του γραφεία στην θρυλική Χαλκοκονδύλη, στην πλατεία Κάνιγγος (εκεί που κάποτε μεγαλούργησε το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη) και για τα εγκαίνια της τοπικής του οργάνωσης στην Αρτέμιδα. Κατά τα άλλα περιορίζεται σε αναρτήσεις δελτίων τύπου στο διαδίκτυο, με μοναδική εξαίρεση την παρουσία του στελέχους του κόμματος Ιωάννη Νικολόπουλου στην εκδήλωση για τον Μάντακα στην Ιταλία."

elkosmos.gr