Αρχείο

11 Ιουνίου 2014

Μαρκόπουλος: Στεναχωρήθηκα που δεν είμαι στο σχήμα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και εξέφρασε την πικρία του που δεν είναι στο νέο σχήμα.

«Ριζοσπαστικός, τολμηρός. Έδωσε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους», ήταν το πρώτο του σχόλιο για τον ανασχηματισμό και συνέχισε:

«Οι απόψεις του κ. Στουρνάρα και οι απόψεις του κ. Χαρδούβελη νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετικές. Η τοποθέτηση του κ. Χαρδούβελη στο υπ. Οικονομικών, σηματοδοτεί μια σοβαρή στροφή».

«Αν πιστεύουμε ότι η τρόικα τα κανονίζει όλα σε αυτή τη χώρα, τότε να μην κάνουμε κυβέρνηση. Στην μικροοικονομία, η χώρα καλείται μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, να στρίψει το τιμόνι», πρόσθεσε.

«Δεν τον βλέπω προεκλογικό τον ανασχηματισμό. Έχω την εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός θέλησε να δώσει την ευκαιρία σε νέους πολιτικούς ή σε πολιτικούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί», τόνισε ακόμα ο κ. Μαρκόπουλος και στη συνέχεια επισήμανε:

«Στην πολιτική δεν υπάρχουν ντίβες και κληρούχες. Όλοι είμαστε βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου. Όλοι στηριζόμαστε και εκπροσωπούμε πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα καθαρά κεντροδεξιό. Αν κάνει στροφή στη λαϊκή πολιτική, το χειροκροτώ ακόμα περισσότερο».

«Όλα αυτά τα χρόνια, η κοινωνία έχει υποστεί θυσίες και μεγάλες ήττες για να βγούμε στο ξέφωτο και να πάρουμε την ανηφόρα», είπε ακόμα, ενώ σε σχετική ερώτηση για τη δική του μη συμμετοχή στο νέο σχήμα είπε:

«Στεναχωρήθηκα που δεν είμαι στο νέο σχήμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν στηρίζω αυτήν την κυβέρνηση και αυτό το σχήμα. Η πολιτική είναι μια διαρκής αναμέτρηση με τον στόχο».

«Είμαι ανοιχτός να βοηθήσω την παράταξή μου, να κάνω τα πάντα γιατί πιστεύω ότι αυτή η παράταξη είναι ο κορμός του αστικού κράτους», σημείωσε ακόμα, αφήνοντας παράθυρο για την χρησιμοποίησή του από τον Αντώνη Σαμαρά σε κάποια από τις θέσεις που έμειναν «ορφανές», μετά τον ανασχηματισμό.

enikos.gr