Αρχείο

11 Ιουνίου 2014

Κώστας Τασούλας: Από την πολιτική έρημο στο υπουργείο Πολιτισμού

Οσοι τον γνωρίζουν καλά επισημαίνουν το έντονο φλεγματικό του χιούμορ, την διάθεση να σαρκάζεται τους άλλους και κυρίως τον εαυτό του

Θεωρείται «πνευματικό παιδί» του Ευάγγελου Αβέρωφ ως εκ τούτου συνδέεται ιδεολογικά με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο λόγος...

για τον νέο υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, τον βουλευτή Ιωαννίνων ο οποίος διαδέχεται τον υπουργικό θώκο τον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Οσοι τον γνωρίζουν καλά επισημαίνουν το έντονο φλεγματικό του χιούμορ, την διάθεση να σαρκάζεται τους άλλους και κυρίως τον εαυτό του. Είναι ενδεικτικό ότι την Παρασκευή, τρείς μέρες πριν τον ανασχηματισμό εμφανίστηκε στην άδεια Βουλή κρατώντας ένα σακουλάκι φιστίκια.

«Για την αγωνία» είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες με περιπαικτικό ύφος για να προσθέσει: «κάπως πρέπει να περάσει η ώρα περιμένοντας να χτυπήσει το τηλέφωνο».

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα. Επι πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή είχε αναλάβει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπο την υπουργεία του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Στο παρελθόν είχε εκλεγεί δήμαρχος Κηφισιάς ενώ υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ τη δεκαετία του '90.

Στην εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία της ΝΔ πήρε ανοικτά θέση υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο δεύτερος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε θα τον ορίσει γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θητεία που μάλλον θέλει να την ξεχάσει καθώς δεν θα αντιληφθεί ότι περίπου είκοσι βουλευτές της ΝΔ πρόκειται να καταψηφίσουν το δεύτερο μνημόνιο. Το σοκ της ψηφοφορίας είναι ισχυρό για τον ίδιο και γα τον κ. Σαμαρά με αποτέλεσμα αρκετοί να μιλούν για ρωγμή στην προσωπική τους σχέση.

Το γεγονός αυτό ίσως να αποτελεί και την αιτία που δεν εντάχθηκε στο κυβερνητικό σχήμα μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Παρά ταύτα, οι σχέσεις τον δύο ανδρών σταδιακά αποκαταστάθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούνιο του 2013 λίγο πριν τον περασμένο ανασχηματισμό, του προτάθηκε να αναλάβει υφυπουργός Παιδείας αλλά αρνήθηκε ευγενικά.
Τελικά τοποθετήθηκε πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Με τον τελευταίο ανασχηματισμό λήγει οριστικά το δικό του ταξίδι στην «πολιτική έρημο» και του δίνεται η ευκαιρία να αποδείξει αυτό που πάντα αρέσκεται να λέει για τους υπουργούς... «δεν φθάνει να είναι «καθαροί», πρέπει να είναι και αποτελεσματικοί».

protothema.gr