Αρχείο

5 Ιουνίου 2014

Για «ενορχηστρωμένο σχέδιο» κάνει λόγο τώρα ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.Φεύγει και ο Χαϊκάλης;

Στον απόηχο της προχθεσινής ανεξαρτητοποίησης της Μίκας Ιατρίδη, λίγες μέρες έπειτα από αυτήν του Βασίλη Καπερνάρου, συνεδρίασε χθες, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, η 13μελής πλέον Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το κλίμα προφανώς βαρύ, ο προβληματισμός περίσσευε, όπως και η καχυποψία για άλλες «ανταρσίες». «Οποιος...

θέλει να φύγει, όποιος έχει εξαγοραστεί από τη Ν.Δ. για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή όποιος φοβάται ότι δεν θα επανεκλεγεί με τους ΑΝ.ΕΛ. να σηκωθεί να φύγει τώρα» τόνισε ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος στους βουλευτές του.

Αναφορικά με τις δύο πρόσφατες αποχωρήσεις μίλησε για «αποστασίες» και για «ενορχηστρωμένο σχέδιο», ενώ, όπως είπε, στο τηλεφώνημα με το οποίο η Μίκα Ιατρίδη τον ενημέρωσε για την απόφασή της υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι της θέλουν να επιστρέψει στη Ν.Δ. και ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν έχουν προοπτική. Διάσταση απόψεων υπήρξε στο θέμα της στάσης του κόμματος στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς δύο βουλευτές, ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Τάκης Μελάς, εξέφρασαν επιφυλάξεις για το κατηγορηματικό «όχι» σε οποιοδήποτε πρόσωπο προταθεί. «Θα ήταν σκοπιμότερο να αναμένει το κόμμα τα ονόματα των υποψηφίων» φέρεται ότι τόνισαν και έθεσαν ως παράδειγμα το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, προς τον οποίο δεν διάκεινται αρνητικά.

Ειδικά ο κ. Χαϊκάλης φέρεται ότι διαφώνησε με τον Πάνο Καμμένο και στο θέμα του ιδεολογικού στίγματος του κόμματος και στη συνέχεια κάθισε μόνος του και αμίλητος, χωρίς να συμμετάσχει στην περαιτέρω διαδικασία. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών και το μέλλον του στο κόμμα θεωρείται αβέβαιο.

Με δήλωσή του, πάντως, μετά τη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ διεμήνυσε ότι «καμία μεθόδευση δεν θα ανακόψει τον δρόμο του κινήματος», εκφράζοντας παράλληλα την απορία σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την αποχώρηση των δύο συναδέλφων τους «τώρα, ενώ θα μπορούσαν να καταθέσουν τις απόψεις τους στο διευρυμένο εθνικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει σε 10 ημέρες και θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση του κινήματος».


Φίλιππος Πανταζής
dimokratianews.gr