Αρχείο

23 Ιουνίου 2014

Οι λιμενικοί έστειλαν εξώδικο στον Βαρβιτσιώτη

Εξώδικο εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Υπαλλήλων, ζητώντας να επιστραφούν τα χρήματα από τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι μισθοί τους από τον Αύγουστο του 2012 έως και σήμερα.

Συγκεκριμένα, ζητούν την επιστροφή σε κάθε...

ένα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για το χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου 2012 έως σήμερα, της διαφοράς των αποδοχών που προκύπτει από την παράνομη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4093/2012 που αφορά τις περικοπές στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Παράλληλα, απαιτούν την άμεση επαναφορά από 01/08/2014 στο μισθολόγιο που ίσχυε για το προσωπικό του λιμενικού σώματος πριν την ψήφιση και σε ισχύ των ανωτέρω αντισυνταγματικών και ανίσχυρων διατάξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην επίμαχη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, σχεδόν ομόφωνα, στις αρχές του χρόνου έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων και όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012 είναι αντισυνταγματικές από την εν λόγω ημερομηνία έως και σήμερα.

crashonline.gr