Αρχείο

16 Ιουνίου 2014

Εσωσαν την παρτίδα στη Θράκη

Μπορεί το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στη Θράκη να μην ήταν το αναμενόμενο στις τελευταίες εκλογές όμως υπήρξαν πολλά που συνέτειναν σε αυτό.
Με πρώτο και κυριότερο βέβαια το χρήμα που έριξαν οι φίλοι των Μουσουλμάνων της περιοχής στο «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Έτσι στις...

ευρωεκλογές κατάφεραν να αποκομίσουν ένα 12,23%.
Και ενδεχομένως να υπήρχε σοβαρό πρόβλημα και στις περιφερειακές εκλογές εάν δεν παρενέβαιναν τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Οι οποίοι με κινήσεις ματ σε (ανώτατο) διπλωματικό επίπεδο περιόρισαν τη δυναμική που ανέπτυσσε το συγκεκριμένο κόμμα. Έτσι όχι μόνον αποφεύχθηκε μια βαριά ήττα αλλά εξελέγη τελικά περιφερειάρχης ο Γιώργος Παυλίδης ενώ και στις ευρωεκλογές υπήρξε πρωτιά για τη ΝΔ.
Όμως οι ανησυχίες παραμένουν αφού φαίνεται ότι έπεσε πολύ χρήμα – προερχόμενο από τις ΗΠΑ – για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι Μουσουλμάνοι στην περιοχή και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτός είναι και ο λόγος που η ελληνική διπλωματία και όχι μόνο βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση!
Ο Κεντροδεξιός

kendrodexia.gr