Αρχείο

14 Ιουνίου 2014

ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΜΕΝΕ;

Πόσο υποκριτές μπορεί να γίνουν οι ευρωσκεπτικιστές τύπου ΑΝΕΛ;

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες! Η ομάδα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR - European Conservatives and Reformists) όπου ανήκουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, πρότεινε, σύμφωνα με το euractiv, για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον μουσουλμάνο - ναι, καλά...

διαβάσατε! – Σαζάντ Χάιντερ Καρίμ. Μάλιστα, η προαναφερόμενη ομάδα, όπου επαναλαμβάνουμε μετέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έστειλε επιστολή στις υπόλοιπες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας τη στήριξή τους! Ναι, σωστά διαβάσατε! Ο πακιστανικής καταγωγής κύριος Καρίμ λοιπόν, που εκλέγεται για τρίτη φορά ευρωβουλευτής, λέει ότι έχει 20ετή εμπειρία ως αιρετός και 10ετή ως ευρωβουλευτής (το 2004 είχε εκλεγεί με τους Φιλελεύθερους, αλλά προσχώρησε στους Συντηρητικούς το 2007).

Εδώ, ανακύπτουν πολλά ερωτήματα: πρώτον, αν ρωτήθηκαν ο κ. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για αυτό. Αν όχι, αυτό αποδεικνύει τη μηδαμινή επιρροή που έχει ο κύριος αυτός στην ομάδα όπου μετέχει. Και φυσικά, αυτό είναι κατανοητό, μιας και στους 55 ευρωβουλευτές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν μόνο έναν και αυτός είναι ο Νότης Μαριάς. Με λίγα λόγια, «who cares about Mr. Kammenos» ή «ποιος ενδιαφέρεται για τον κ. Καμμένο». Το δεύτερο ερώτημα είναι: ρωτήθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ; Τότε, οφείλει να βγει και να πει στους Έλληνες πολίτες τι απάντησε. Αν απάντησε ναι, πρέπει οι Έλληνες να το ξέρουν. Διότι, στο σχετικό ρεπορτάζ διαβάσαμε πως η απόφαση, ήταν «ομόφωνη». Αν απάντησε όχι, οφείλει να ξεκαθαρίσει για το τι στάση θα τηρήσει από εδώ και στο εξής το κόμμα του. Θα συνταχθεί με την υποψηφιότητα ενός μουσουλμάνου ευρωβουλευτή για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Το τελευταίο ερώτημα, αποτελεί και την ταμπακιέρα. Ίσως να μπορέσει να μας δώσει μια απάντηση ο κ. Κουίκ.

Είναι σαφές πάντως ότι οι μάσκες πέφτουν. Πρώτον, αποκαλύπτεται ο προβοκατόρικος ρόλος των Βρετανών στην όλη υπόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (έγραψα σχετικά προ ημερών, στην ίδια στήλη), ενώ αποκαλύπτεται και η υποκρισία πίσω από τον ευρωσκεπτικισμό τους. Τελικά, φαίνεται πως τα διακυβεύματα για τους Βρετανούς είναι πολύ διαφορετικά, από αυτά που βγάζουν μπροστά. Δεύτερον, αποκαλύπτεται και το οπορτουνιστικόν του εγχειρήματος πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αλλά, αυτό ήδη κρίθηκε από τους ψηφοφόρους και απ’ ό,τι φαίνεται, σχεδόν αμετάκλητα.

Νίκος Χιδίρογλου
elora.gr