Αρχείο

3 Ιουνίου 2014

Λιποθύμησε ο Μπούκουρας στο γραφείο των ανακριτριών

Διεκόπη η ανάκριση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της απολογίας του. Ο Στάθης Μπούκουρας πέρασε το μεσημέρι το κατώφλι των δύο ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.
Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος βουλευτής...

για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ο οποίος μετήχθη σήμερα ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής στις ερωτήσεις των ανακριτριών, ενώ σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε τις δικαστικές λειτουργούς ότι του πρότειναν να «μιλήσει» για να αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση.
Ο κ.Κούγιας έκανε λόγο για μεθόδους Ιεράς Εξέτασης από τις ανακρίτριες. Όπως είπε, σε δηλώσεις του, οι ανακρίτριες άσκησαν μεγάλη πίεση προκειμένου να μιλήσει για την εγκληματική οργάνωση, την ώρα που ο Στάθης Μπούκουρας τους έλεγε «δεν γνωρίζω, δεν γνωρίζω».
Μετά από αυτή την τοποθέτησή του η απολογία διακόπηκε και ο κατηγορούμενος οδηγείται και πάλι στις φυλακές.
Για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, ο κ.Μπούκουρας κρίθηκε ελεύθερος.

Ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας επιμένει στο 40 σελίδων υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα στις ανακρίτριες, ότι ποτέ δεν ήταν χρυσαυγίτης.
Όπως ανέφερε στο υπόμνημά του, από την εκλογή του ήταν αποστασιοποιημένος από το κόμμα της Χρυσής Αυγής και πως δεν συμμετείχε ποτέ στα όργανα του κόμματος. Μάλιστα, όπως σημείωσε, ως βουλευτής ένιωθε ξένο σώμα. Ο κ. Μπούκουρας επαναλαμβάνει ότι προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και πως κατέβηκε στις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή, λόγω γνωριμίας με τοπικό παράγοντα.

Μέσω του υπομνήματος του, κατέθεσε ένορκες καταθέσεις τοπικών παραγόντων της Κορίνθου, οι οποίοι βεβαιώνουν ότι πρόκειται για οικογενειάρχη άνθρωπο.

voria.gr