Αρχείο

12 Ιουνίου 2014

Κακλαμάνης:Ισχυροποιείται το γερμανικό μπλοκ με Χαρδούβελη στο ΥΠΟΙΚ και Στουρνάρα στην ΤτΕ

Με καυστικά σχόλια αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός, Νικήτας Κακλαμάνης, στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία του να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής.

Ιδιαίτερα καυστικός για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην...

υπουργός, Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, είπε πως στο οικονομικό επιτελείο ο Γιάννης Στουρνάρας επέβαλε τον εκλεκτό του, με τον οποίο θα αποτελέσει «πολύ ισχυρό δίδυμο» από τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο κ. Κακλαμάνης, πρόσθεσε πως δε θα στεναχωρηθεί που θα απομακρυνθεί ο Γιώργος Προβόπουλος από την ΤτΕ, αλλά από εκεί και πέρα «ισχυροποιείται το σημιτικό-γερμανικό μπλοκ στην κυβέρνηση».

Για τον απερχόμενο υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, είπε πως «όπως έστρωσε, κοιμήθηκε» καθώς έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά ενώ εκτίμησε πως ο Μάκης Βορίδης, ενδεχομένως να τα καταφέρει καλύτερα, χωρίς καθημερινές ρήξεις με όλους τους χώρους των εργαζομένων.

Ο κ. Κακλαμάνης, χαρακτήρισε ρίσκο και μεγάλη πρόκληση την τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Σε ό,τι αφορά τον Κωστή Χατζηδάκη είπε πως ο Πρωθυπουργός δεν ήταν άδικος, καθώς «απέτυχε η πολιτική που ακολουθήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης».

Στο ΠΑΣΟΚ τα υπουργεία που μοιράζουν λεφτά

Ο κ. Κακλαμάνης, εξέφρασε την άποψη πως «πέρασε του κ. Βενιζέλου» καθώς δεν έχει σημασία πόσα υπουργεία πήρε αλλά ποια.
«Το οικονομικό υπουργείο είναι πασοκικό. Πασοκικότατο! Με Σημίτη-Γερμανία. Άποψή μου είναι αυτή. Υπουργείο Υποδομών, στο οποίο μοιράζονται λεφτά – με την καλή έννοια το λέω και δεν υπονοώ τίποτα: ΠΑΣΟΚ. Υπουργείο Ενέργειας, που μοιράζονται λεφτά: ΠΑΣΟΚ. Βάλανε και στο Υγείας αναπληρωτή, κάτω από τον Βορίδη, που παίρνει όμως όλες τις αρμοδιότητες, τον φίλο μου τον Λεωνίδα Γρηγοράκο. ΠΑΣΟΚ, δηλαδή».

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ν.Δ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Ν.Δ. λέγοντας πως δεν έχουν κοπεί οι γέφυρες με την παράταξη, αντίθετα έχουν γίνει ισχυρότερες. Ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμιά επαφή με την ηγεσία της Ν.Δ. μετά τη διαγραφή του και πως μπορεί να έχει και από «αλλού» καλέσματα.

Θέλει τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε πως δεν πρέπει να είναι θέμα για εκλογές και πρότεινε να σταματήσει η αναζήτηση υποψηφίων μόνο στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Πρόσθεσε μάλιστα, πως ο ίδιος θα ήθελε τον Κώστα Καραμανλή.

7imeres.gr