Αρχείο

27 Ιουνίου 2014

Ορφανός: «Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη Βόρεια Ελλάδα»

Το γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και σε άλλους τομείς στη Β. Ελλάδα και στη χώρα γενικότερα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν στο ΥΜΑΘ, ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Πέτερ Σόοφ και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός.

«Στον τομέα του τουρισμού, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις. Επιπλέον, είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την Ελλάδα και σε...

άλλες οικονομικές δραστηριότητες για να ξεπεράσει την κρίση, αν και είναι ορατά πλέον τα πρώτα σημάδια της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο πρέσβης της Γερμανίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, καθώς και η από κοινού ανάληψη δράσεων στον τομέα του τουρισμού.

«Ήδη, ο αριθμός των Γερμανών τουριστών έχει διπλασιαστεί και ευελπιστούμε ότι η επισκεψιμότητα θα επανέλθει στα υψηλά επίπεδα που γνωρίζαμε στο παρελθόν» τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. Ο κ. Ορφανός επεσήμανε ότι ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν με τον Γερμανό πρέσβη ήταν και η δυνατότητα επενδύσεων στα επιχειρηματικά σχέδια του ΥΜΑΘ.

Ο κ. Σόοφ ανέφερε επίσης πως είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται την Θεσσαλονίκη, ενώ αποκάλυψε πως στο παρελθόν, επισκέφτηκε δύο φορές τη Σιθωνία Χαλκιδικής.

newpost.gr