Αρχείο

18 Ιουνίου 2014

Μελάς στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: "Θέλω Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Καραμανλή"

"Οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και τα twitter ράγισαν την εικόνα του κόμματος των ΑΝΕΛ"

«Αν είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής θα τον ψηφίσω» ξεκαθάρισε στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο...

βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Μελάς.

Για την διαφορετική θέση των ΑΝΕΛ στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Μελάς σημείωσε ότι «ο καθένας έχει την άποψή του. Εγώ δεν θέλω να ψηφίσω έναν Πρόεδρο και να παραμείνει στην εξουσία μια κυβέρνηση που θα εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό. Αν αλλάξουν τα πράγματα και ανάλογα με το πρόσωπο θα αποφασίσουμε».

Ενώ στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο κ. Μελάς σημείωσε: «Αν στην πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι το όνομα του Κώστα Καραμανλή, εγώ είμαι θετικός. Θα τον ψηφίσω. Πιστεύω ότι θα δουλέψει για το καλό του ελληνικού λαού».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει σε 8-10 μήνες. Αυτή τη στιγμή προέχουν άλλα θέματα. Όταν θα έρθει ο καιρός θα αποφασίσουμε. Θα δούμε την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση, αλλά και το πρόσωπο και τότε θα αποφασίσουμε. Δεν είμαι υπέρ της παραμονής της κυβέρνησης, είμαι υπέρ της βοήθειας του ελληνικού λαού. Όποιος βοηθάει στην πράξη την ελληνικό λαό, συμφωνώ μαζί του»

Ο κ. Μελάς, εμφανίστηκε θετικός στην «ένταξη» του κ. Νικολόπουλου στο αντιμνημονιακό μέτωπο των ΑΝΕΛ και εκτίμησε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει αυτή η συνεργασία εδώ και πολύ καιρό.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας Ν.Δ. και ΑΝΕΛ ο κ. Μελάς σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια και βασικό αυτό της οικονομικής πολιτικής.

Όσο για τα εσωκομματικά θέματα που απασχολούν τους ΑΝΕΛ ο κ. Μελάς δεν θέλησε να πάρει θέση για τους συναδέλφους του που αποχώρησαν και σημείωσε ότι οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις «ράγισαν» την εικόνα του κόμματος, ενώ τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες σε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις.

parapolitika.gr