Αρχείο

4 Ιουνίου 2014

Πρωτοεκλεγέντες οι μισοί από τους 50 συμβούλους του περιφεριάρχη

Μεγάλη ανανέωση, που φτάνει στο 50% των συμβούλων που είχαν εκλεγεί το 2010, καταγράφεται στον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα. Αυτό προκύπτει μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων των υποψηφίων της Θεσσαλονίκης, αλλά και την πορεία της σταυροδοσίας στους...

υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ετσι από τους 50 συμβούλους που εκλέγονται σχεδόν οι 25 είναι πρωτοεκλεγέντες. Το γεγονός αυτό ανατρέπει σημαντικά την τράπουλα στην ομάδα του κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος θα κληθεί να ετοιμάσει το δικό του νέο σχήμα, όπου θα συμμετάσχουν 15 άτομα: οι επτά αντιπεριφερειάρχες που έχουν ήδη ορισθεί, οι έξι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, τους οποίους θα ορίσει ο κ. Τζιτζικώστας την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς και οι δύο πρόεδροι του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και του συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Και η μάχη για μια θέση έχει ήδη ξεκινήσει!

Νέα και φρέσκα πρόσωπα είναι οι οι δύο από τους τρεις πρώτους της σταυροδοσίας στη Θεσσαλονίκη. Ο γιατρός αστυνομικός Γιάννης Ταχματζίδης, ο οποίος έκανε την έκπληξη, καθώς εκλέχτηκε πρώτος με την πρώτη. Πολύ καλή εκκίνηση και για τον Κώστα Γιουτίκα, τον γιο του αείμνηστου πρώην δημάρχου Δέλτα Νίκου Γιουτίκα, που επίσης δοκίμασε την τύχη του για πρώτη φορά και βγήκε τρίτος. Νέοι στο περιφερειακό συμβούλιο θα είναι ακόμη οι Γερακίνα Μπισμπινά, Σωτήρης Μπάτος (γιος του πρώην δημάρχου Ωραιοκάστρου Νίκου Μπάτου), Ηλίας Ζαχαρής, Χρήστος Μήττας, Μιχάλης Χριστόπουλος και Γιώργος Τσαλώνης, ενώ νέοι στο συμβούλιο θεωρούνται και ο Δημήτρης Χατζηβρέττας που πάντως έχει διατελέσει δήμαρχος Ευόσμου, αλλά και ο Αντώνης Γυφτόπουλος, που ήταν αντιδήμαρχος και στενός συνεργάτης του αείμνηστου Ντίνου Κοσμόπουλου.

Επίσης νέοι στο συμβούλιο είναι και οι τρεις μετεγγραφές από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Στάθης Αβραμίδης, Χάρης Αηδονόπουλος και Γιώργος Ασπασίδης, αν και ο πρώτος έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος.
Φυσικά στον συνδυασμό επανεκλέχτηκαν και πολλές παλιές καραβάνες, όπως οι Μιχάλης Τζόλλας, Εφη Βασιλειάδου, Ντίνος Κούης, Ιωάννα Τζάκη, Χριστίνα Κελεσίδου, Αθηνά Αηδονά, Ελένη Φύκα και Κώστας Πάλλας, αλλά και οι νεότεροι Θεοφάνης Παπάς και Αλέξανδρος Θάνος.

Νίκος Οικονόμου
dimokratianews.gr