Αρχείο

16 Μαΐου 2014

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Μανώλης αναρωτιέται, ποιός είναι πιο δεξιός ο Τατούλης ή εγώ;

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πελοποννησιακή Ένωση" και υποψήφιο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης βρέθηκε πριν λίγες μέρες στη Σπάρτη και στην εκπομπή της Τζένης Παπαμιχαήλ "Εκλογές 2014".

Ο συνδυασμός του κ. Μανώλη αν και ανεξάρτητος, κινείται στον κεντροδεξιό...

χώρο, μιας και είναι πάρα πολλά χρόνια στέλεχος της Ν.Δ. Μάλιστα στις προηγούμενες εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς του είχε ζητήσει να κατέβει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Αν και τότε δεν δέχτηκε την πρόταση, δέχτηκε να βοηθήσει τον τότε εκλεκτό της Ν.Δ. Δημήτρη Δράκο, κόντρα στον Πέτρο Τατούλη που η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς τότε έλεγαν "Μεταλλαγμένο".

Τώρα συμβαίνει το περίεργο, ο κ. Τατούλης στις προηγούμενες εκλογές ήταν η επιλογή του Γεωργίου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, και τώρα ο κ. Τατούλης είναι επιλογή του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ. λέει ο κ. Μανώλης, μένοντας με την απορία τελικά ποιός είναι πιο νεοδημοκράτης, ο κ. Τατούλης ή ο ίδιος;

"Εγώ δεν είμαι εισαγγελέας, όμως πρέπει να σας πω ότι έχω πειστεί 100% ότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξης λειτουργίας της Περιφέρειας" τόνισε ο κ. Μανώλης και συνέχισε "έτυχε και είχε ο αδερφός του κ. Τατούλη μία εταιρεία με δημόσια έργα, έφτιαξε άλλες 2 όταν έγινε Περιφερειάρχης, με τις οικογενειακές" επεσήμανε.

"Ένας φάκελος ήρθε στα χέρια μου τεράστιος, τον έδωσα στον κ. Σαμαρά για να μη λέει ως Πρωθυπουργός ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει με τον κ. Τατούλη, και έκανα το αυτονόητο που είχα υποχρέωση από το νόμο, το πήρα και το κατέθεσα στην εισαγγελία του Αρείου πάγου" είπε ο κ. Μανώλης αναφερόμενος σε πολλές αμαρτωλές περιπτώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με διάφορα έργα κλπ. που χρίζουν έλεγχο.

Για το θέμα της ενεργείας στην Πελοπόννησο ο κ. Μανώλης είπε πως έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό κατά 122% τη στιγμή που ο μέσος όρος στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι στο 76% "Είναι τρομακτικό το νούμερο, που σημαίνει ότι δεν υπήρξαν από την πλευρά της Περιφέρειας μέτρα και πολιτικές" τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Μανώλης αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στους αγρότες. Ένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό τομέα είναι το νερό. Ο κ. Μανώλης είπε πως βρήκε ένα μνημόνιο συνεργασίας για τα νερά της Περιφέρειας, με την ΕΥΔΑΠ. Αυτή τη στιγμή η ΕΥΔΑΠ είναι κρατική, αλλά προς πώληση και όταν πωληθεί, τότε όλοι οι υδάτινοι πόροι της Πελοποννήσου, τόσο το νερό που πίνουμε όσο και των γεωτρήσεων των αγροτών, θα ιδιωτικοποιηθούν και ο κ. Μανώλης εξηγεί στο παρακάτω video τι επιπτώσεις θα έχει αυτό για τους αγρότες και όχι μόνο.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο κ. Μανώλης αναφέρθηκε στις "ειδικές οικονομικές ζώνες" που σχεδιάζει ο κ. Τατούλης. Εξηγώντας τι σημαίνει αυτό "πέστε ότι υπάρχει ένα κέντρο κράτησης στην Κορινθία αλλοδαπών, θα βγαίνει ο αλλοδαπός, το προβλέπει, θα δουλεύει για 2 - 3 ευρώ και θα μπαίνει το βράδυ μέσα. Άντε να πάει Έλληνας να δουλέψει με 2 - 3 ευρώ " και στο παρακάτω video αναφέρει και άλλα πολλά παραδείγματα.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=z6aMOlAMQAQ

apela.gr