Αρχείο

16 Μαΐου 2014

Σνόμπαρε τις προξενικές αρχές της Τουρκίας ο Πάνος Καμμένος

«Δε θα βρεθούμε δίπλα σε έναν πρόξενο ο οποίος καταπατά τις διεθνείς συμφωνίες όπως η Συνθήκη της Λωζάνης και προκαλεί εμπλεκόμενος στα εσωτερικά της χώρας…» είπε ο Πάνος Καμμένος για τον πρόξενο της Κομοτηνής ο οποίος...

απουσίαζε από τις εκδηλώσεις αλλά εκπροσωπούνταν

Την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της Θράκης στην Κομοτηνή έζησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, επισκεπτόμενος τη Θράκη. Ανήμερα της μεγάλης επετείου, παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις, καταθέτοντας στεφάνι στο ηρώο της πόλης. Αμέσως μετά κινήθηκε προς το χώρο της παρέλασης, όμως επέλεξε να την παρακολουθήσει όχι στην εξέδρα των επισήμων, αλλά δίπλα, κοντά στον απλό κόσμο. «Είναι πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι όσο έχουν ανασταλεί οι διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος εμείς δε θα ανεβαίνουμε στις θέσεις των επισήμων. Παράλληλα, ιδιαίτερα εδώ στην Κομοτηνή, δε θα βρεθούμε δίπλα σε έναν πρόξενο ο οποίος καταπατά τις διεθνείς συμφωνίες όπως η Συνθήκη της Λωζάνης και προκαλεί εμπλεκόμενος στα εσωτερικά της χώρας», είπε ο Πάνος Καμμένος για τον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής, ο οποίος όμως απουσίαζε από τις εκδηλώσεις αλλά εκπροσωπούνταν.

ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε στην πόλη μας, μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη ΑΜΘ Τέρενς Κουίκ, υποψήφιους ευρωβουλευτές και τοπικά στελέχη του Κινήματος.  Παίρνοντας παράδειγμα από την θυσία των προγόνων μας για την ελευθερία, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε από τους σύγχρονους Έλληνες, «σε αυτές τις εκλογές που έρχονται να απαντήσουν με ένα μεγάλο όχι στην υποχώρηση στην εθνική κυριαρχία. Να ζητήσουν την επαναφορά της Δημοκρατίας, του Συντάγματος. Να θεσπίσουν εκείνους τους κανόνες ώστε να μπορέσουν τα παιδιά μας να ζήσουν σε αυτή τη χώρα που σιγά σιγά ερημώνει, έχοντας 1.5 εκατομμύριο πολίτες ανέργους, 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους και χιλιάδες αυτοκτονίες». Περαιτέρω ο κ. Καμμένος δήλωσε υπερήφανος για τις ένοπλες δυνάμεις και τη μαθητιώσα νεολαία.

«Είμαστε περήφανοι που εδώ στη Θράκη, την Κομοτηνή, συμβιώνουν οι Έλληνες χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι και στέλνω και ένα μήνυμα προς εκείνους που προσπαθούν να διαταράξουν τις διεθνείς συμφωνίες αλλά και εκείνους που χρησιμοποιούν τη βία, ότι μπορεί στη Συρία να κατάφεραν να κάνουν αυτά που έκαναν, αλλά εδώ στη Θράκη θα συνεχίσουν οι μουσουλμάνοι με τους ορθόδοξους να ζουν αρμονικά, μέσα στην ίδια κοινωνία. Τα παιδιά μας να παίζουν στα ίδια σχολεία, να υπηρετούν στο στρατό και να έχουν τα ίδια δικαιώματα». Σχολιάζοντας την άρνηση της Τουρκίας να αποζημιώσει με 90 εκατομμύρια ευρώ την Κυπριακή Δημοκρατία για την εισβολή των ενόπλων δυνάμεων της το 1974 στη μεγαλόνησο, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Η Τουρκία αντί να μετεξελίσσεται σε ένα δημοκρατικό καθεστώς που θα αναγνωρίζει τα εγκλήματα που έχει κάνει στο παρελθόν, όσο περνάει ο καιρός γίνεται μία στυγνή δικτατορία η οποία στηρίζει τους τρομοκράτες και ισλαμο-φασίστες στη Συρία που αυτή τη στιγμή έχουν απαγάγει ορθόδοξους μητροπολίτες, κάνουν σκληρά βασανιστήρια. Κάνουν εγκλήματα, χειρότερα από αυτά που έχουμε συναντήσεις στους παγκόσμιους πολέμους. Η Τουρκία πρέπει να θυμηθεί, ότι εάν θέλει να βρίσκεται σε μία διεθνή κοινότητα, πρέπει να σέβεται το δίκαιο, τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε.

ΕΠΙΣΚΕΨΗΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Μία ημέρα πριν την Κομοτηνή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισκέφτηκε μαζί με το κλιμάκιο των υποψηφίων την Αλεξανδρούπολη από όπου εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης με φόντο τις εκλογές της αυτοδιοίκησης και του ευρωκοινοβουλίου.

xronos.gr