Αρχείο

12 Μαΐου 2014

Το μήνυμα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Δάφνης-Υμηττού, Νίκου Ντίνου

"Φίλες και φίλοι 
Πέρασαν δώδεκα χρόνια από τότε που η δημοτική παράταξη ¨Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ¨ είχε την τιμή, μετά από την εμπιστοσύνη που της δείξατε, να βρεθεί στη διοίκηση του Δήμου Δάφνης. Κατορθώσαμε όλοι μαζί μεθοδικά αλλά κυρίως με διαφάνεια να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας, υλοποιώντας σημαντικά έργα υποδομών, χωρίς δάνεια. Υλοποιήσαμε το πρόγραμμά μας και σήμερα έχουμε τη δυνατότητα στο νέο...

αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, ο ενιαίος Δήμος μας να μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο .
Επιτύχαμε να είμαστε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς δήμους πανελλαδικά στην απορρόφηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων για αναπτυξιακά έργα. Όλα τα μεγάλα έργα που πραγματοποιήθηκαν είναι ενταγμένα σε ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και των κατοίκων.
Η παράταξή μας ¨Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ¨ εμπνέει, ενώνει και αξιοποιεί όλους τους πολίτες. Στο κλείσιμο της δωδεκαετίας, φίλοι αλλά κυρίως πολιτικοί αντίπαλοι παραδέχονται ότι εργαστήκαμε με υπευθυνότητα ,χωρίς να ασκήσουν ποτέ καμμία αρνητική κριτική για την οικονομική διαχείριση του δήμου και των νομικών προσώπων.Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε έργο στο Δήμο. Εγγύηση όλων αυτών αποτελεί το έργο που ήδη επιτελέστηκε στη Δάφνη και στον Υμηττό.
Δεν δανειστήκαμε ούτε ένα ευρώ, ενώ αποπληρώνουμε τα δάνεια που μας κληρονόμησαν οι προηγούμενες διοικήσεις. Δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους. Με την πειθαρχημένη διαχείριση και το νοικοκύρεμα στα οικονομικά, δημιουργήσαμε ισχυρή βάση για να μην πληγεί ο Δήμος μας από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και το λαό μας. 
Δημιουργήσαμε νέες ζώνες πρασίνου και φυτέψαμε εκατοντάδες δέντρα και θάμνους.Καλύψαμε με χλοοτάπητα ,γκαζόν το μεγαλύτερο μέρος των πλατειών του Δήμου. Οι κοινόχρηστοι χώροι αναβαθμίστηκαν αισθητικά με εποχιακά φυτά. 
Υλοποιούμε πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και μπαταριών. 
Καθιερώσαμε την καθημερινή συλλογή των απορριμμάτων.Οι δρόμοι, οι πλατείες και γενικά όλος ο πολεοδομικός ιστός καθαρίζεται σε καθημερινή βάση.Οι κάδοι απορριμμάτων πλένονται και απολυμαίνονται σε τακτά προκαθορισμένα διαστήματα. Οι κοινόχρηστοι χώροι, τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι πλατείες έγιναν πόλος έλξης για όλους, λόγω του συνεχούς καθαρισμού τους.
Η ανέγερση επτά νέων σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, η εγκατάσταση νέων αιθουσών βαρέως τύπου, η συνεχής και λεπτομερής επισκευή των σχολικών μονάδων, φανερώνει την αποφασιστικότητά μας και δυναμώνει την πεποίθησή μας πως η παιδεία πρέπει να συνεχίσει να είναι και στο νέο Δήμο μέσα στις άμεσες και ουσιαστικές προτεραιότητές μας.Κατασκευάστηκαν νέα πεζοδρόμια, με ταυτόχρονη ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού,δίνοντας αίσθημα ασφάλειας , χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες. Ανακαινίσαμε το σπίτι του ζωγράφου Γ. Μπουζιάνη και κατασκευάσαμε ένα σύγχρονο μουσείο πανελλήνιας και πανευρωπαϊκής εμβέλειας.
Ενισχύθηκαν οι δράσεις του αθλητικού οργανισμού με νέα προγράμματα μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες.Η δημοτική βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται συχνά με νέους τίτλους βιβλίων.
Μεριμνούμε καθημερινά για τους δημότες που έχουν ανάγκη.
Ιδρύσαμε και λειτουργούμε: Δημοτική τράπεζα αίματος, Κοινωνικό φαρμακείο, Δημοτικά Ιατρεία, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Τράπεζα ρούχων, Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Σπιτική κουζίνα για όλους.
Με όπλο μας την εμπειρία την γνώση και τις ρεαλιστικές μας προτάσεις ο Δήμαρχος Μιχάλης Σταυριανουδάκης μπορεί να είναι η εγγύηση στη λύση των προβλημάτων χωρίς διαχωριστικές γραμμές και κομματικούς αποκλεισμούς.
Αξίζει να συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο της δημοτικής μας παράταξης ¨ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ¨ και την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. Αξίζει τη νέα θητεία που θα διανύσουμε να κάνουμε τη ΔΑΦΝΗ και τον ΥΜΗΤΤΟ δήμο πρότυπο καθαριότητας, πρασίνου ,πολιτισμού και κοινωνικής ευαισθησίας. Αρωγούς και συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να έχουμε όλους εσάς και μαζί να δημιουργήσουμε μία πόλη αντάξια των προσδοκιών μας για εμάς και τα παιδιά μας.
Φίλες και φίλοι
Σας καλώ να υποστηρίξετε τον συνδυασμό μας και την υποψηφιότητά μου ώστε να συνεχίσω να εργάζομαι για εσάς και τον Δήμο μας.
Νικόλαος Γ. Ντίνος
Πρόεδρος Οργανισμού κοινωνικής πολιτικής
Δήμου Δάφνης-Υμηττού"