Αρχείο

12 Μαΐου 2014

Ο Καμμένος «ψαρεύει» τους δυσαρεστημένους

Με στόχο το ποσοστό που εξασφάλισαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στις εκλογές του Μαΐου του 2012, δηλαδή κάτι λιγότερο από 11% (αν μη τι άλλο υπεραισιόδοξο), ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική και διαλαλώντας ότι αυτές οι ευρωεκλογές...

δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Τώρα, όπως λέει, οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού που θα βρεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα πουν «ναι» στην Ευρώπη «της δήθεν πολιτικής ένωσης, που δεν θα είμαστε ίσοι, που δεν θα αποφασίζουν οι λαοί και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους, αλλά θα αποφασίζει η επικυρίαρχη γερμανική εξουσία και οι τράπεζες».

Ο κ. Καμμένος γνωρίζει πολύ καλά ότι από το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα προσδιοριστεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του κόμματός του, αν δηλαδή θα καταφέρει, παρά τις απώλειες, να διατηρήσει τη δυναμική που απέκτησε στις προηγούμενες εκλογές ή αν θα αρχίσει να παίρνει την κατιούσα, όπως άλλα κεντροδεξιά κόμματα κατά το παρελθόν.

Τα στελέχη του επιχειρούν να πληροφορήσουν τους πολίτες για την Εθνική Πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με την οποία, όπως λένε, αποδεικνύεται ότι είναι σε θέση να αναλάβουν την τύχη του τόπου, επαναλαμβάνοντας σε κάθε ευκαιρία ότι δεν συμφωνούν με την πληρωμή των επαχθών δανείων, «τα οποία υπέγραψαν μη νόμιμες κυβερνήσεις με μη νόμιμες διαδικασίες».

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Καμμένος κάνει άνοιγμα στους δυσαρεστημένους Νεοδημοκράτες, οι οποίοι συμφωνούν με την άποψή του ότι «η Νέα Δημοκρατία του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Αβέρωφ, του Εβερτ, του Ράλλη, του Κώστα Καραμανλή».

Δηλώνει ότι προσωπικά δεν ντρέπεται που διετέλεσε υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, ενώ, έχοντας ως υποψήφια και την καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, εξακολουθεί τις καταγγελίες του για την αλλοίωση των στοιχείων για το έλλειμμα το 2004.

Το δίλημμα που θέτει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενώπιον των πολιτών είναι το ακόλουθο: «Αν ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι έχουμε μπει στην ανάπτυξη, έχουμε βγει από τα τούνελ, είναι ευτυχής και θεωρεί ότι μπορεί κάλλιστα να ζήσουν με τον μισθό και τη σύνταξη ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος, τότε μπορεί να τους ψηφίσει». Τι υποστηρίζει ο ίδιος; Οτι αυτή η πολιτική «είναι θρίλερ, είναι η διάλυση της μεσαίας τάξεως και πρέπει να την ανατρέψουμε». Η σε πολύ υψηλούς τόνους ρητορική του εστιάζεται στους ανέργους, στους ανασφάλιστους, στις αυτοκτονίες πολιτών και τη φυγή στο εξωτερικό νέων που δεν βρίσκουν δουλειά.

Εμφαση, επίσης, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δίνουν στα εθνικά θέματά μας, όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό, αλλά και το ζήτημα που έχει προκύψει στη Θράκη, την οποία έχει αναλάβει ως υποψήφιος περιφερειάρχης ο Τέρενς Κουίκ.

Πρόσφατα και με αφορμή την ανακοίνωση της χρηματοδότησης των κομμάτων εν όψει ευρωεκλογών, το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κατέθεσε μήνυση και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για τη διεκπεραίωση των δανείων τους. Ο κ. Καμμένος καταγγέλλει τα «συστημικά», όπως λέει, κανάλια που δεν αναφέρονται σε καμία δραστηριότητα του κόμματός του, ενώ έντονη είναι και η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων, τις οποίες οι Ανεξάρτητοι Ελληνες χαρακτηρίζουν κατευθυνόμενες «από διάφορα κέντρα και συμφέροντα».

Απαντώντας στα σενάρια ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες βρίσκονται σε κρυφή συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για μελλοντική συνεργασία, απαντά ότι το κόμμα του δεν είναι δεκανίκι κανενός. Σε αυτό, όπως υποστηρίζει, «χωρούν μέσα τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που εξορίστηκαν στη Μακρόνησο, στη Γυάρο και την Ικαρία και χωρούν και τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που τους φύλαγαν».

dimokratianews.gr