Αρχείο

17 Μαΐου 2014

Δήμος Αθηναίων και περιφέρεια Αττικής τα "μεγάλα μπαμ" στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Πολύ καλά πάει ο υποψήφιος της Ελληνικής Αυγής, βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης σε όλες τις σοβαρές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, όπως επίσης αναλογικά πηγαίνει πολύ καλά και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλίας Παναγιώταρος για την...

Περιφέρεια Αττικής.
Ο Η.Κασιδιάρης δίνει μεγάλη μάχη για τον δεύτερο γύρο με τους Γ.Σακελλαρίδη (ΣΥΡΙΖΑ), τον Α.Σπηλιωτόπουλο (ΝΔ) και το νυν δήμαρχο Γ.Καμίνη (ΠΑΣΟΚ-Ελιά, ΔΗΜΑΡ) να βρίσκονται όλοι κοντά σε μία απόσση της τάξης των πέντε μονάδων.
Πιο πίσω έρχεται ο Ν.Κακλαμάνης, αλλά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ήττα του, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των δημοτών που αρνούνται και σε αυτή την περίπτωση να απαντήσουν ποιον επιθυμούν για δημαρχο στην Αθήνα. Με πάνω από 60% να δημότες να μην απαντούν, τι ασφαλή δημοσκοπικά ποσοστά μπορούν να βγουν;
Με αναγωγή επί των εγκύρων και με μία κάπως αυθαίρετη, αλλά υπαρκτή ερμηνεία στον β’γύρο μπαίνουν οι Γ.Σακελλαρίδης και Η.Κασιδιάρης. Ο υποψήφιος της Ελληνικής Αυγής έχει ρεύμα που θα τον  οδηγήσει πιθανότατα πάνω από το 20% την πρώτη Κυριακή.
Γενικά, η δεξιά για πρώτη φορά παρουσιάζεται δισπασμένη στα τέσσερα (Κασιδιάρης, Σπηλιωτόπουλος, Κακλαμάνης και Καπερνάρος). Για τον τελευταίο όσο και αν ο Π.Καμμένος δίνει χαρακτήρα «Κεντρώου κόμματος» στους ΑΝΕΛ, οι ψηφοφόροι του στο μεγάλο ποσοστό τους προέρχονται από τη ΝΔ.
Εστω ακι αν δεν μπει στον β’γύρο ο Η.Κασιδιάρης, ένα ποσοστό της τάξης του 15% το έχει «κλειδωμένο» και αυτό είναι μια μεγάλη νίκη για έναν υποψήφιο που οι προεκλογικές του αφίσσες τον δείχνουν σιδηροδέσμιο να προσάγεται στον εισαγγελέα…
Την Κυριακή όπως θα πάει πολύ καλά και ο Η.Παναγιώταρος στην Περιφέρεια Αττικής. Ολα δείχνουν ότι το η Ελληνική Αυγή θα καταφέρει να ξεπεράσει το ποσοστό των εκλογών του 2012 και θα προσεγγίσει το 10% στην συγκεκριμένη Περιφέρεια.
Μπορεί να μην έχει το «γκελ» που έχει ο Η.Κασιδιάρης π.χ στην γυναικείο κοινό, αλλά έχει δώσει σκληρό αγώνα και τα μηνύματα στις εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι ενυτπωσιακά θετικά και για αυτόν: Το 4,5% που του δίνουν στην χειρότερη περίπτωση στν κάλπη θα είναι το διπλό.
Σε όλη την Ελλάδα η μάχη που θα δοθεί στις Περιφέρειες σε δύο ημέρες θα καταγράψει σε σημαντικό βαθμό τις δυνάμεις των κομμάτων. Οσο και αν σε μερικές περιφέρειες ψηφοφόροι της ΝΔ π.χ. στην Αττική κιαι πολύ περισσότερο στην Κεντρική Μακεδονία θα διαρρεύσουν προς Σγουρό και Τζιτζικώστα οι περιφέρειες δίνουν τον πολιτικό τόνο.
Και η συντριβή που έρχεται, των κυβερνητικών υποψηφίων, θα είναι μνημειώδης, έστω και αν στον β’γύρο λόγω συστήματος ευνοηθούν.
Ετσι ή αλλιώς λόγω συστήματος ακόμα και το Εθνικό Μέτωπο στην Γαλλία με ποσοστό ψήφων 25% πήρε μόλις 10 δήμους, αλλά στις 25 Μαΐου θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr