Αρχείο

17 Μαΐου 2014

Στο Κατάκολο ο Πρωθυπουργός (ΦΩΤΟ)

Στο Κατάκολο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το λιμάνι της περιοχής από όπου ανακοίνωσε πως τα έργα του Κατακόλου θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ανέφερε πως οι έρευνες και η εξόρυξη του πετρελαίου δεν θα επηρεάσουν το περιβάλλον.

«Σε αυτήν την πανέμορφη περιοχή του Κατάκολου εδώ στην Ηλεία, έχει ήδη διαμορφωθεί ένα καταπληκτικό ρεύμα τουρισμού. Να πω μόνον ότι πάνω από 1 εκατ. τουρίστες αφικνούνται εδώ πέρα κάθε χρόνο. Πως; Με τις κρουαζιέρες. Είναι ο χώρος αυτός, ο δεύτερος μετά τον Πειραιά, χώρος υποδοχής κρουαζιέρας. Αντιλαμβάνεστε, επομένως, ότι η τουριστική Ανάπτυξη είναι κάτι το απολύτως αναγκαίο και η υποδομή, όμως, για να δεχτεί αυτούς τους τουρίστες είπε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, «όπως το είχαμε ακριβώς υποσχεθεί», ξεκινούν έργα αξίας 12,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά αυτό θα γίνει μαζί με τα 7,5 εκατ. τα οποία θα είναι για την ανάπλαση τη συγκεκριμένη της εμπορικής περιοχής του λιμένος.

«Θα είναι ένα έργο 20 εκατ., που θα δώσει αυτή την ανάσα, προκειμένου η περιοχή εδώ η καταπληκτική να κάνει αυτή τη μεγάλη Ανάπτυξη, όπως έχει σχεδιαστεί», είπε και πρόσθεσε ότι

από πλευράς υδρογονανθράκων, «είναι απολύτως καθαρό ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται ο οιοσδήποτε να ενοχλήσει το περιβάλλον».

«Η συμμόρφωση κι ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι το πρώτο κριτήριο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «όλα αυτά δε γίνονται τυχαία».

«Από τον προηγούμενο Ιούνιο που ήμουν εδώ πέρα, τα είχαμε όλα σχεδιάσει και ο σχεδιασμός αυτός αφορά την Ανάπτυξη. Αφορά το αύριο. Αφορά τα παιδιά μας», είπε και τόνισε: «Δεν είναι σχεδιασμός, όπως αυτό το περίφημο “Σχέδιο Ζ”, που αποκαλύφθηκε, που έχει να κάνει με το πώς θα σχεδιάσουμε τον παραγκωνισμό και την εξαφάνιση της Ελλάδας από τον ουσιαστικό αναπτυξιακό χάρτη της Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Σαμαράς βρέθηκε στην Πάτρα και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ανδρέα Κατσανιώτη, υποψήφιου για την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο τζογαδόρο που βλέπει μπλόφες για το μέλλον του τόπου μας».


parapolitika.gr