Αρχείο

23 Οκτωβρίου 2013

Τα δεξιά σενάρια για την περιφέρεια Αττικής

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 πλησιάζουν και πολλά είναι τα σενάρια που ακούγονται για τις υποψηφιότητες σε περιφέρειες και δήμους. Αναμφισβήτητα, η λεγόμενη πολιτική ψήφος δίνεται στο επίπεδο των περιφερειών και γι' αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει οι πολιτικές διεργασίες. Όταν πρόκειται δε για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, υπάρχει μία γενικότερη...


συζήτηση περί στήριξης κοινών υποψηφίων με το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας. Ωστόσο, τα σενάρια αυτά προκαλούν αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά κυρίως στη βάση του κόμματος. Αυτό που ακούγεται όμως έντονα, είναι ότι θα υπάρξει στήριξη στον νυν περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό.

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται υποψηφιότητα από τη Χρυσή Αυγή, καθώς το κόμμα φαίνεται να έχει την πρόθεση να κατεβάσει αμιγώς κομματικές υποψηφιότητες στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας. Όπως φαίνεται, η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται να επιστρατεύσει "βαριά" ονόματα του κόμματος, προκειμένου να επιτύχει τη μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων της και να σημειώσει εκλογική επιτυχία, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Την ίδια ώρα, φαβορί για την στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι ο βουλευτής του κόμματος κι επικεφαλής του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Δημαράς ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και το 2010, συγκεντρώνοντας 15,96%.

Αυτό που περιπλέκει τα πράγματα με τους ΑΝ.ΕΛ. είναι μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα Νικολόπουλου. Ο ανεξάρτητος βουλευτής κι επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο, ενώ φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιος με τους ΑΝ.ΕΛ. στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο κομμάτων. Αν και ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής, το τελευταίο διάστημα αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα, με συνεχείς παρεμβάσεις στη Βουλή, παρουσίες σε τηλεοπτικούς σταθμούς και δικές του εκπομπές. Έτσι, το σενάριο υποψηφιότητας Νικολόπουλου φαίνεται να "καίει" τον Δημαρά.

Τέλος, ακόμη ένα όνομα που συζητείται για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας είναι το στέλεχος του κόμματος Νέα ΜΕ.Ρ.Α., Γιάννης Μανώλης. Ο πρώην βουλευτής και πρώην συνδικαλιστής διαθέτει ερείσματα στη γαλάζια βάση, ενώ ενδεχόμενη υποψηφιότητά του αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία να φανεί στην κεντρική πολιτική σκηνή το κόμμα του Χρήστου Ζώη. Ωστόσο, το όνομά του ακούγεται και για την περιφέρεια Πελοποννήσου.