Αρχείο

24 Σεπτεμβρίου 2013

Καψούρα του Πάνου Καμμένου για την Αριστερά! Γιατί;

Στις δημοσκοπήσεις όλο και πέφτει, πολλά πρωτοκλασσάτα στελέχη του αποχώρησαν από το κόμμα για τα ανοίγματα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Πάνος Καμμένος φαίνεται ότι δεν βάζει μυαλό. Επιμένει να ερωτοτροπεί πολιτικά με την Αριστερά, παρόλο που αριστεροί τον κυνήγησαν στο Κερατσίνι, ενώ αριστεροί έχουν αποδοκιμάσει και χτυπήσει μέλη των...


Ανεξάρτητων Ελλήνων σε απεργιακές κινητοποιήσεις, μόνο και μόνο επειδή κρατούσαν ελληνικές σημαίες.
Αρχικά, είχε μιλήσει για την ανάγκη ενός νέου ΕΑΜ, μετά προχώρησε στα καλά λόγια για Θεοδωράκη, Γλέζο και λοιπούς Αριστερούς, στη συνέχεια έστελνε αντιπροσωπεία του κόμματός του στο Πολυτεχνείο, ενώ ποτέ δεν έδωσε ένα οριστικό τέλος στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο μάλιστα, έκανε και συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η πολιτική σύγχυση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και η όψιμη καψούρα του για την Αριστερά οδήγησε σε πτώση των ποσοστών του κόμματός του, στη δημιουργία νέου κόμματος από πρώην στελέχη του (Νέα ΜΕ.Ρ.Α.), αλλά και στην επιστροφή στη ΝΔ άλλων, οι οποίοι τον είχαν ακολουθήσει αρχικά.
Τα παραπάνω αποτελούν έκπληξη για όσους έχουμε συζητήσει στο μακρινό παρελθόν μαζί του, έχουμε τραγουδήσει παρέα τα τραγούδια της γαλάζιας γενιάς και όχι μόνο, αφού με παρότρυνσή του είχαμε πει και τα "απαγορευμένα" της εποχής του στην ΟΝΝΕΔ. Τον θυμόμαστε να βρίσκεται στο στούντιο του ΤΗΛΕ-ΤΩΡΑ και να παραχωρεί συνέντευξη στον προσφάτως αποβιώσαντα Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, όπου μιλούσε για την παρουσία του στα εθνικά μνημόσυνα. Τον έχουμε δει στου Μακρυγιάννη, ενώ πολλοί χαρήκαμε όταν μιλούσε για Μεγάλη Ελλάδα, κρινόταν ανεπιθύμητος στην Τουρκία, φώναζε για τον αγώνα των Κούρδων και εξέδιδε προεκλογικά φυλλάδια με τον Δικέφαλο Αετό και την ελληνική σημαία, χωρίς να ξεχάσει να αναφερθεί στις Αλησμόνητες Πατρίδες. Τον συγχαίραμε όταν έδινε μάχες με διάφορους "εθνικούς προμηθευτές" και αναφερόταν με στοιχεία για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, καθώς και κάθε φορά που μιλούσε για την Ορθοδοξία. Επίσης, αισθανόμασταν ικανοποίηση επειδή μπορούσε να συνομιλήσει με την ευρύτερη Δεξιά και όχι μόνο με ανθρώπους της ΝΔ, αλλά και όταν στήριξε για πρόεδρο της ΝΔ στο συνέδριο του 1997 τον Βύρωνα Πολύδωρα και όχι κάποιον από τα μεγάλα τζάκια της παράταξης, δίνοντας έναν πιο δεξιό άνεμο στο κόμμα.
Με φιλική διάθεση: Τα παραπάνω τι σχέση έχουν με την Αριστερά Πάνο;