Αρχείο

29 Αυγούστου 2013

Φανατικά στο πλευρό του Άσαντ

Όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε προ των πυλών μίας νέας στρατιωτικής επέμβασης των Η.Π.Α. και των συμμάχων τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Κι επειδή η λεγόμενη "Αραβική Άνοιξη" δεν κατάφερε να ρίξει τον Άσαντ από την εξουσία, τον ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι "συμμαχικές δυνάμεις".
Και πότε επιλέγουν να χτυπήσουν το καθεστώς Άσαντ, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του συριακού λαού που τον υποστηρίζει; Όταν ο "εμφύλιος" πόλεμος στη Συρία βρίσκεται στον τρίτο χρόνο του και οι επίσημες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στις μάχες με τους αντάρτες. Η αφορμή της επίθεσης; Όπως τονίζουν, είναι η χρήση χημικών από τις δυνάμεις του Άσαντ. Λες και στο παρελθόν...


...δεν είχαμε δει ανάλογη προβοκάτσια από τους ισλαμιστές αντάρτες; Λες και ξεχάσαμε τα λεγόμενα πυρηνικά όπλα που ετοίμαζε ο Σαντάμ, σύμφωνα με έρευνες της CIA και τελικά αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξαν ποτέ.
Το ζητούμενο για τις Η.Π.Α. είναι να πέσει ο Άσαντ, το καθεστώς του οποίου διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Ρωσία, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ. Οι Η.Π.Α., οι σύμμαχοι και το Ισραήλ δεν ξεχνούν τη ναυτική βάση της Ρωσίας στη Μεσόγειο που βρίσκεται στη Συρία, δεν συγχωρούν την ήττα του Ισραήλ από τους αντάρτες της Χεζμπολάχ, ενώ θεωρούν τη Συρία "μαξιλαράκι" του Ιράν στην περιοχή. Συνεπώς, το επόμενο βήμα είναι η επίθεση στους Πέρσες.
Ποιοι όμως πολεμούν τον Άσαντ εδώ και τρία χρόνια και γιατί υποστηρίζουμε φανατικά τον Σύριο ηγέτη;
Αρχικά, ως Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνούμε την Ορθόδοξη, αλλά κυρίως την Ελληνορθόδοξη κοινότητα που ζει στη Συρία, καθώς και το ιστορικό Πατριαρχείο Αντιοχείας. Ποια θα είναι η μοίρα τους σε ενδεχόμενη επικράτηση των φανατικών ισλαμιστών; Οι αντάρτες έδωσαν δείγματα γραφής με τις σφαγές ολόκληρων χριστιανικών χωριών, αλλά και την απαγωγή και δολοφονία των δύο Ορθοδόξων Μητροπολιτών.
Γιατί πρέπει να στηρίξουμε τους Σουνίτες της Αλ Κάιντα, τους ισλαμοφασίστες - τζιχαντιστές, που αιματοκυλούν συνεχώς διάφορα σημεία του πλανήτη με μοναδικό στόχο την βίαιη επικράτηση του φανατικού Ισλάμ; Γιατί να βοηθήσουμε τον πολυεθνικό μισθοφορικό στρατό των σαλαφιστών ανταρτών, που με άνωθεν εντολές επέλεξε ως στόχο τη Συρία; Και αύριο που θα επιλέξουν να χτυπήσουν, έχοντας πίσω τους Σαουδαραβικά κεφάλαια; Γιατί να ταχθούμε στο πλευρό των ανθρώπων του Ερντογάν, οι οποίοι είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου; Υπενθυμίζουμε ότι οι διάδοχες καταστάσεις στα κράτη που επικράτησε η "Αραβική Άνοιξη" ήταν χειρότερες από τους δικτάτορες που υπήρχαν (βλέπε Αίγυπτο και Λιβύη), ενώ στις εξωτερικές τους σχέσεις επιλέγουν καθαρά τα τουρκικά συμφέροντα, λόγω της στήριξης που τους παρέχει ο Ερντογάν, επιχειρώντας να παίξει τον ρόλο του ηγέτη του ισλαμικού κόσμου.
Ο Σύριος ηγέτης, σε αντίθεση με τους αντάρτες στηρίζεται από τους Χριστιανούς, τους Κούρδους, τους Αλαουίτες αλλά και το σιιτικό Ισλάμ. Αντίθετα, οι Η.Π.Α. και οι σύμμαχοί τους στηρίζουν με τις πράξεις τους, τους ανθρώπους της Αλ Κάιντα. Παράλογο; Σίγουρα! Το ερώτημα που γεννάται είναι, γιατί να προσφέρουν αυτή την στήριξη;
Πολλοί μιλούν και για μελλοντική τριχοτόμηση της Συρίας, με ένα κομμάτι των υποστηρικτών του Άσαντ, ένα των αντιπάλων του και ένα των Κούρδων. Αν σκεφτεί κανείς ότι ήδη οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ λειτουργούν σε καθεστώς αυτονομίας, τότε θα έρθουμε ένα βήμα πριν τη δημιουργία κουρδικού κράτους, κάτι που δεν επιθυμεί με τίποτα η Τουρκία, αφού μπορεί να κινδυνεύσει με ακρωτηριασμό. Και μην ξεχνάτε ότι ο ιδανικός αρχηγός ενός τέτοιου κράτους βρίσκεται στις τουρκικές φυλακές και ακούει στο όνομα Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Είναι τυχαίο ότι παρεδόθη στους Τούρκους (από Αμερικανούς και Εβραίους πράκτορες) με τον όρο να μην δολοφονηθεί;
Συνδυάστε τα παραπάνω με την διαδρομή των αγωγών και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρέθηκαν στην Κύπρο και νοτίως της Κρήτης και τότε μπορείτε να καταλάβετε ότι η περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς σκακιέρας.
Συμπερασματικά, δεν έχουμε κανένα λόγο να στηρίζουμε τους ακραίους ισλαμιστές, πολλοί εκ των οποίων υπάρχουν στην Πατρίδα μας ως λαθρομετανάστες και είναι σίγουρο ότι θα τους βρούμε μπροστά μας. Αντίθετα, είμαστε δίπλα στο κοσμικό κράτος που εκπροσωπεί ο Μπασάρ Αλ Άσαντ!