Αρχείο

11 Δεκεμβρίου 2012

Κ. Χατζηδάκης: Να γίνει η αγορά πιο ευρωπαϊκή


Πηγή: voria.gr

Απάντηση επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στις αντιδράσεις που εκφράζονται σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
«Η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους, αλλά δεν θα επιτρέψει σε όσους φοβούνται το καινούργιο, συχνά χωρίς κανένα λόγο, να κρατήσουν την Ελλάδα στο...


παρελθόν» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.
«Επιδιώκουμε να κάνουμε την αγορά πιο σύγχρονη, πιο ευρωπαϊκή, πιο φιλική στους καταναλωτές. Γίνεται μια τομή με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία. Δίνουμε τη δυνατότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις να δουλέψουν περισσότερο και στις μικρότερες ακόμα πιο πολύ. Δίνουμε τη δυνατότητα στους καταναλωτές, Έλληνες και τουρίστες, να κάνουν ελεύθερα τις αγορές τους» πρόσθεσε ο υπουργός, μιλώντας στο 12ο Διεθνές Venture Capital & Private Equity Forum.
Στο σχετικό νομοσχέδιο για τον νέο αγορανομικό κώδικα προβλέπεται τα εμπορικά καταστήματα με εμβαδόν έως 250 τ.μ. να μπορούν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου, εκτός από τα καταστήματα που ανήκουν σε αλυσίδες ή αυτά που λειτουργούν εντός πολυκαταστημάτων.
Τα μεγάλα καταστήματα θα λειτουργούν μέχρι επτά Κυριακές το χρόνο.