Αρχείο

9 Νοεμβρίου 2012

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, καταγγελία του μνημονίου και διαγραφή του χρέους προτείνουν οι ΑΝ.ΕΛ.


Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας προκειμένου να διαγράψει το επονείδιστο χρέος και να καταγγείλει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις πρότεινε ο γενικός εισηγητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Νοτης Μαριάς κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού.
Όπως τόνισε ο κ. Μαριάς, «η πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για μονομερή διαγραφή του επονείδιστου χρέους είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή από την κρίση χρέους  της πατρίδας μας, ιδίως μετά τις δηλώσεις του...


προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα που πρότεινε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προς την ΕΚΤ και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχονται στο ποσό των 162 δις ευρώ χωρίς τόκους από τα οποία τα 108 δις ευρώ αφορούν πολεμικές επανορθώσεις και 54 δις ευρώ στο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.
Επομένως σε πρώτη φάση η κυβέρνηση οφείλει να εγγράψει το αντίστοιχο γερμανικό χρέος προς την Ελληνική Δημοκρατία στις ανείσπρακτες οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο και επέκταση στον κρατικό προϋπολογισμό αφού πρόκειται για άμεσα απαιτητό ληξιπρόθεσμο χρέος».
Ο κ. Μαριάς στην ομιλία του τόνισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό υπογραμμίζοντας τα εξής :
«Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό της τρόικας ο οποίος ενδιαφέρεται για το πώς θα πληρωθούν οι δανειστές.
Ο προϋπολογισμός επιβάλλει την πλήρη αφαίμαξη όλων των εισοδημάτων , πρόκειται δηλαδή, για μια γενική μνημονιακή επίθεση στα λαϊκά στρώματα , μια επίθεση στην ελληνική κοινωνία που δεν πρόκειται  φυσικά να βγάλει πουθενά. Τα ίδια τα στοιχεία δείχνουν ότι θα πάμε σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, σε ακόμα μεγαλύτερη ανεργία, σε ακόμα μεγαλύτερη ανέχεια και σε κοινωνικές εκρήξεις.
Ο προϋπολογισμός δρομολογεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που επί της ουσίας διασώζει τους έλληνες και ξένους μεγαλομετόχους τους και διατηρεί στη διοίκηση των τραπεζών  τους παλιούς μετόχους.
Επομένως η ανακεφαλαιοποίηση οδηγεί για ακόμη μια φορά στην κοινωνικοποίηση των ζημιών τω τραπεζών, δεν διασώζει το τραπεζικό σύστημα όπως διατείνονται οι θιασώτες της ανακεφαλαιοποίησης, αλλά απλά διασώζει τις συγκεκριμένες τράπεζες και τους μεγαλομετόχους τους με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων αυξάνοντας ταυτόχρονα το δημόσιο χρέος.
Τα παραπάνω έγιναν εμφανή στην περίπτωση της ΑΤΕ που κυριολεκτικά χαρίστηκε στην Πειραιώς που έλαβε από πάνω και «προίκα»  6,7 δις ευρώ.
Με βασικό εργαλείο το ΤΑΙΠΕΔ δρομολογείται το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ αλλά και των δημοσίων αγαθών αντί πινακίου φακής  όπως διαφαίνεται και από σχετικές εκτιμήσεις για τα αναμενόμενα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις. Έσοδα τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους».