Αρχείο

29 Νοεμβρίου 2012

Συναντήσεις Καμμένου με φορείς και συλλόγους


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Γενική Γραμματεία, ενημέρωσαν τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την σταδιακή απαξίωση που υφίσταται η υπηρεσία από την πλευρά της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την κατάργηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα, ενώ παρέδωσαν σειρά προτάσεων για την...


αναδιοργάνωση της υπηρεσίας.
Κατήγγειλαν επίσης ότι από το 2010 καταγράφεται σημαντική μείωση των κονδυλίων για τη στήριξη του Απόδημου Ελληνισμού.
Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η δύναμη των Αποδήμων Ελλήνων δεν αξιοποιείται από την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο ρόλος των ομογενών είναι καθοριστικής σημασίας.
Για το λόγο αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   κατέθεσε σχέδιο πρότασης Νόμου, το οποίο αφορά στη συμμετοχή των Αποδήμων Ελλήνων στις εθνικές εκλογές.
Τέλος, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ανέφερε ότι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος και υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, θα καταθέσει το προσεχές διάστημα, ερώτηση προκειμένου το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών να δώσει απαντήσεις για τα σχέδια του υπουργείου σχετικά με τη  Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος και ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Μαρκόπουλος, συναντήθηκαν με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας ως βασικού πυλώνα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Υπήρξε επίσης, ταυτότητα απόψεων σε ότι αφορά, την καθιέρωση σταθερού φορολογικού συστήματος, ως παράγοντα ανάπτυξης της επιχειρηματικής δράσης.
Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο υπεύθυνος του Τομέας Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εσωτερικών Ιωάννης Κουράκος.


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, η οποία προβλέπει την υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε συνάντηση με τους έλληνες φαρμακοβιομήχανους.
Θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό, ότι εδώ πλέον, έχουμε εισβολή της συμμορίας των πολυεθνικών εταιριών γενοσήμων οι οποίες χρησιμοποιώντας την τρόικα και συγκεκριμένα, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον κ. Καρρόνε, αλλά και τον υφυπουργό Υγείας της Γερμανίας τον κ. Μπαρ, προσπαθούν να κλείσουν τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.
Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας και της πολιτικής που επιβάλλουν στους υπαλλήλους τους υπουργούς Υγείας, θα είναι να αυξηθεί τελικά η φαρμακευτική δαπάνη, αυτή για την οποία δήθεν ασκούν την πολιτική την οποία προαναγγέλλουν.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προειδοποιούμε ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εάν προκύψει, φοβούμαστε ότι θα προκύψει, θα πρέπει να απασχολήσει πλέον τον Έλληνα εισαγγελέα γιατί κάποιοι γίνονται πλούσιοι και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα ρίξουν 8.500 έλληνες εργαζόμενους στην ανεργία».
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας Παναγιώτης Μελάς.