Αρχείο

13 Νοεμβρίου 2012

Στην αυριανή πανευρωπαϊκή κινητοποίηση καλεί η ΔΑΚΕ-ΕΚΑ

Με Δελτίο Τύπου, η γαλάζια συνδικαλιστική παράταξη του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, καλεί στην αυριανή πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, η ΔΑΚΕ-ΕΚΑ αναφέρει στο σχετικό Δελτίο Τύπου:
"Η πράξη είναι ατομική, η ευθύνη συλλογική
Σε όλη την Ευρώπη στις 14 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται.
Διαμαρτύρονται για το τέλος του ευρωπαϊκού κράτους πρόνοιας, τη φτωχοποίηση των εργαζομένων, την ιλιγγιώδη αύξηση της ανεργίας και την οξεία διεύρυνση των...


ανισοτήτων.
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με τα συντρίμμια που άφησε, απώλειες υλικές αλλά κυρίως σε εκατομμύρια ανθρώπινων ψυχών, οδήγησε στην αναγκαιότητα σχηματισμού της Ένωσης ευρωπαϊκών εθνικών κρατών, ως μια προσπάθεια αποτροπής ενός νέου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Το βήμα έγινε με την Ευρώπη των Εθνών, την Ευρώπη των Λαών.
Ωστόσο, σήμερα, η ευρωπαϊκή πολιτική που ασκείται, εφαρμόζοντας τις στυγνές ορέξεις των διεθνών επιχειρηματικών ελίτ, των χρηματιστηριακών λόμπυ, παύει να συσχετίζει την ευρωπαϊκή συνύπαρξη με την κοινωνική ευημερία των πολιτών, την εγγύηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Το σημερινό πολιτικό προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης δυστυχώς αποδεικνύεται κατώτερο όχι μόνο των περιστάσεων, αλλά και του σημαντικού ρόλου που έχει αναλάβει απέναντι στους ιστορικούς λαούς της Γηραιάς Ηπείρου. Ακόμη και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταπατάται από τους πολιτικούς ‘νάνους’ της σημερινής ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.
Στο χέρι των ευρωπαϊκών λαών είναι να υπερασπιστούν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό ενάντια σε μία ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, που κινδυνεύει να καταστρέψει την ΨΥΧΗ της Ευρώπης, το ‘ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ’.
Δεν έχουμε δικαίωμα να υποχωρήσουμε. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε ό,τι οι ευρωπαϊκοί λαοί κατέκτησαν με αγώνες, δάκρυα και αίμα, τον 20ο αιώνα.
Ενάντια στην επιδιωκόμενη επιστροφή σε εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνα, εποχή όπου οι εργαζόμενοι δεν ήταν παρά ένας όχλος, ο οποίος βάσιζε την ζωή του αποκλειστικά στην καλή διάθεση του ΗΓΕΜΟΝΑ.
Αύριο, στις 14 Νοέμβρη, όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε το αγωνιστικό παρόν μας στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων.
Είναι η Ιστορία μας, είναι η ζωή μας, που διακυβεύεται και πρέπει να πολεμήσουμε για αυτή. Οι ευρωπαϊκοί λαοί βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Εκεί συναντάμε την ΙΣΤΟΡΙΑ και τους ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ της.
Η μόνη μάχη που είναι χαμένη είναι αυτή που δεν δόθηκε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ
Ο Γραμματέας Γιάννης Βασιλόπουλος"