Αρχείο

13 Νοεμβρίου 2012

Πρόταση για άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Α.ΝταβλούρουΠηγή: newsbomb.gr

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Αθανάσιου Νταβλούρου προτείνει η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, σε σημερινή απόφασή της.
Κατά την σημερινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ασχολήθηκε με την μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του κ. Νταβλούρου ο πρώην Λιμενάρχης...


Πάτρας, Απόστολος Λιούρδης, ισχυριζόμενος πως ο κ. Νταβλούρος, με την ιδιότητα του αστυνομικού διευθυντή Πατρών, είχε εκβιάσει συλληφθέντες λαθρομετανάστες, να υποδείξουν τον κ. Λιούρδη ως συμμέτοχο στο κύκλωμα της διακίνησής τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή προτείνει την άρση της ασυλίας του κ. Νταβλούρου προκειμένου να εκδικαστεί η μήνυση.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με την μήνυση που είχε υποβάλλει ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος εναντίον του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σηφουνάκη, στο πλαίσιο της διαμάχης των δύο ανδρών, κατόπιν υπαινιγμών του επιχειρηματία, περί κακοδιαχείρισης δωρεάς 50 εκ. ευρώ που είχε καταθέσει ο κ. Βγενόπουλος υπέρ των πυροπλήκτων της Σάμου, την εποχή που ο κ. Σηφουνάκης ήταν υφυπουργός Υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος της άρσης της ασυλίας του κ. Σηφουνάκη. Τον τελικό λόγο στις αποφάσεις για τις δύο μηνύσεις, θα έχει η Ολομέλεια της Βουλής, εκτός απροόπτου την επόμενη εβδομάδα.