Αρχείο

10 Νοεμβρίου 2012

Σε αθλητικά θέματα αναφέρθηκε η Άννα Καραμανλή, στην ομιλία της για τον προϋπολογισμό


Την ανάγκη να μην μειωθούν τα κονδύλια του Κράτους προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τα σωματεία επεσήμανε η Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Καραμανλή, κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Βουλή. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν τα Αθλητικά σχολεία. Η κ. Καραμανλή ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Τα θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, πρέπει πάντα να είναι πρωταρχικής προτεραιότητας για την Πολιτεία. Πρέπει να βρεθούν κονδύλια για να επαναλειτουργήσουν τα Αθλητικά σχολεία. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να πνίξουμε εντελώς το πάθος και τα όνειρα των νέων παιδιών που...


θέλουν να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό. Εάν  η Πολιτεία δεν δίνει διεξόδους και διευκολύνσεις προς τον υγιή Αθλητισμό, τότε οι νέοι μας που θα κατευθυνθούν; Ισως προς νοσηρές περιθωριακές καταστάσεις, το κόστος των οποίων θα πληρώσει μετά η Κοινωνία και η Πολιτεία στο πολλαπλάσιο! Με την ίδια λογική θα πρέπει να αντιμετωπισθούν οι περικοπές κονδυλίων από Αθλητικές Ομοσπονδίες και Αθλητικά κέντρα. Ομοσπονδίες και σωματεία που πραγματικά παράγουν έργο θα πρέπει να χρηματοδοτούνται επαρκώς, και τα χρήματα να μην σπαταλούνται σε σωματεία ανενεργά. Για τα Αθλητικά Κέντρα έχω να πω, πως περιμένουμε από την Κυβέρνηση, να τα αξιοποιήσει επιτέλους για να φέρουν χρήμα στην οικονομία μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΟΑΚΑ του οποίου πολλές εγκαταστάσεις είναι σε κακή κατάσταση, ενώ θα έπρεπε να είχε αξιοποιηθεί τουριστικά, κατά το παράδειγμα άλλων Ολυμπιακών πόλεων όπως η Βαρκελώνη.»
Η κ. Αννα Καραμανλή αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η πατρίδα μας να ανατάξει την οικονομία της υπό δύσκολες διεθνείς συνθήκες, και τόνισε ότι τώρα πρέπει να μπουν οι βάσεις για μία χώρα οργανωμένη και αυτάρκη με παραγωγή, ανάπτυξη και προοπτική για το μέλλον.
Σας επισυνάπτουμε ολόκληρη της ομιλία της κυρίας Καραμανλή.