Αρχείο

22 Οκτωβρίου 2012

Μετά τον Βόλο και ο Δομοκός θα έχει το αλβανικό του σχολείο

Ο δήμαρχος με τον Αλβανό πρέσβη!
Την ώρα που ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου έχει αφεθεί στην τύχη του και τα ελληνικά μειονοτικά σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, στην Ελλάδα ανοίγουν αλβανικά σχολεία για τα παιδιά λαθρομεταναστών. Τονίζουμε ότι είναι λαθρομετανάστες, γιατί μπορεί τώρα να έχουν κάποιο καθεστώς νομιμότητας και τα παιδιά τους να γεννήθηκαν εδώ, ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι μπήκαν λαθραία! Έτσι, μετά από δέκα χρόνια θα εγκαινιάζουμε σχολεία...


Πακιστανών, Ιρακινών και όλων όσων έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, ενώ θα έχουν κλείσει δεκάδες δημόσια σχολεία, είτε λόγω "μνημονιακών συγχωνεύσεων", είτε λόγω υπογεννητικότητας. Παράλληλα, κόβονται τα κονδύλια για τα σχολεία των Ελλήνων της διασποράς.
Έτσι, ο δήμαρχος του Δομοκού, Στέλιος Σύρος, ανακοίνωσε τη λειτουργία αλβανικού σχολείου στην περιοχή. Η ανακοίνωση έγινε σε ειδική τελετή παρουσία του πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, ενώ, όπως έγινε γνωστό, τα μαθήματα θα γίνονται από εθελοντές δασκάλους σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος!