Αρχείο

30 Οκτωβρίου 2012

Αβραμόπουλος για λίστα Λαγκάρντ: "Το ΥΠΕΞ δεν μπορεί να βεβαιώσει το περιεχόμενο του φακέλου"


Πηγή: news247.gr

"Δεν έχει διακινηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των γαλλικών και των ελληνικών αρχών", αναφέρει για την υπόθεση της λίστας Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε έγγραφό του που...


διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Το έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε προς απάντησης σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ενημερώνει ωστόσο, ότι "τον Σεπτέμβριο του 2010 διακινήθηκε ατύπως, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, κλειστός φάκελος, άνευ διαβιβαστικού εγγράφου, από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προς τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου".
"Το υπουργείο Εξωτερικών δεν δύναται να βεβαιώσει το ακριβές περιεχόμενο του φακέλου", καταλήγει.
Αποστάσεις κρατά η κυβέρνηση
Αποστάσεις κρατά η κυβέρνηση από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, που επικαλούνται τα Νέα της Δευτέρας, αναφέρουν ότι το USB που είχε παραδοθεί στον πρωθυπουργό από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, διαβιβάστηκε άμεσα στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του έχει υποστηρίξει ότι το παρέδωσε πάραυτα στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Συνεπώς, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, ουδείς στο πρωθυπουργικό επιτελείο και γενικότερα στην κυβέρνηση έχει γνώση του περιεχόμενου του επίμαχου αρχείου, ώστε να είναι σε θέση να αξιολογήσει οποιαδήποτε λίστα διακινηθεί.