Αρχείο

25 Ιουνίου 2014

Ο Στέφανος Μάνος προειδοποιεί νέους υπουργούς της κυβέρνησης ότι οδηγούν τη χώρα σε έναν «αλλιώτικο εμφύλιο»

Με μια επιστολή στην Καθημερινή ο Στέφανος Μάνος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν νέο, αλλιώτικο εμφύλιο πόλεμο με αφορμή της απολύσεις στο Δημόσιο.

Γράφει χαρακτηριστικά στο κείμενό του που δημοσιεύεται στη στήλη επιστολών της...

Καθημερινής:
«Είναι πραγματικά παράδοξο ότι στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης έχει ακόμη πολιτικό αντίκρισμα η άποψη ότι δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις από το Δημόσιο. Νεο-ορκισθέντες υπουργοί, όπως οι κύριοι Ντινόπουλος και Λοβέρδος, βουλευτές, δικαστές, ΜΜΕ εξαπολύουν καθημερινώς μύδρους εναντίον των απολύσεων. Δεν περνά από το μυαλό όλων αυτών ότι οι αμειβόμενοι από το Δημόσιο πληρώνονται με το υστέρημα όσων δεν είναι στο Δημόσιο; Oτι το υστέρημα αυτό έχει συρρικνωθεί απελπιστικά εξαιτίας της ακολουθούμενης φορομπηχτικής πολιτικής; Oτι οι φόροι που πληρώνονται για να αμείβονται όσοι είναι στο Δημόσιο έχουν οδηγήσει 1,5 εκατ. Eλληνες στην ανεργία και την ελληνική οικονομία σε συρρίκνωση; Δεν το αντιλαμβάνονται οι κύριοι υπουργοί;

Η σημερινή Ελλάδα χωρίζεται σε δύο φυλές. Σε αυτή που είναι στο Δημόσιο, ορίζει τους νόμους και ασκεί εξουσία και σε μια μεγαλύτερη, αλλά αδύναμη και δυναστευόμενη, έξω από το Δημόσιο. Θα έλθει η στιγμή που οι αδύναμοι θα επαναστατήσουν. Να προσέχουν οι κύριοι υπουργοί».

iefimerida.gr