Αρχείο

6 Μαρτίου 2015

Απεβίωσε ο πρόεδρος της Βασιλικής Ένωσης, Οδυσσέας Τόσκας

Έφυγε χθες από τη ζωή ο γνωστός δικηγόρος της Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Βασιλικής Ένωσης, Οδυσσέας Τόσκας. Η κηδεία του γίνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Φλογερός πατριώτης, πάντα παρών στους εθνικούς αγώνες και πιστός Βασιλόφρων, ο Οδυσσέας Τόσκας είχε φίλους σε όλο τον πατριωτικό-εθνικιστικό χώρο. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο Οδυσσέας Τόσκας απεβίωσε την ημέρα της τραγικής επετείου της δολοφονίας του Βασιλέως Γεωργίου Α' στη Θεσσαλονίκη. Λίγα λόγια για την δράση της Βασιλικής Ένωσης από την el.wikipedia.org:
"Η Βασιλική Ένωσις Ελλάδος είναι...

οργάνωση βασιλοφρόνων.
Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1974, λίγο πριν το δημοψήφισμα του 1974, υπό σωματειακή μορφή, με έδρα την Αθήνα και με πρώτο της Πρόεδρο τον στρατηγό Γεώργιο Κουρούκλη. Η τότε κυβέρνηση Καραμανλή έκανε τα πάντα για να την καταργήσει, το οποίο και κατάφερε το 1978 αφού είχε λειτουργήσει πρώτα επί τετραετία.
Στην Θεσσαλονίκη είχε ιδρυθεί παράρτημα με Πρόεδρο τον δικηγόρο Οδυσσέα Τόσκα αλλά έπαυσε να λειτουργεί το 1978. Παράρτημα έχει ιδρυθεί στα Γιαννιτσά με Πρόεδρο τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Σε όλη την Ελλάδα συνολικά λειτουργούν 42 παραρτήματα.
Λόγω πιέσεων των βασιλοφρόνων επαναλειτούργησε το ίδιο έτος. Το ίδιο συνέχισε να κάνει και η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Τον Νοέμβριο του 1984, την παρέπεμψε σε δίκη, αλλά η Ένωση κέρδισε την υπόθεση."