Αρχείο

25 Ιουνίου 2014

«Πρόκληση και τιμή η Προεδρία του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής»

Στις Βρυξέλλες λόγω κοινοβουλευτικών καθηκόντων βρίσκει την -για ακόμα για λίγες ημέρες- ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ρόδη Κράτσα η είδηση της ανάληψης της προεδρίας του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η σχετική συζήτηση έγινε πριν από μέρες μεταξύ της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsa ο...

Αντώνης Σαμαράς της ανέφερε πως «είναι η καταλληλότερη επιλογή για τη θέση αυτή καθώς η ίδια μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής».

Η ίδια η Ρόδη Κράτσα μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος πάντως, αποφεύγει τις δημόσιες δηλώσεις για το ζήτημα. «Είναι μια πρόκληση και τιμή για εμένα. Περιμένω τις επίσημες ανακοινώσεις» αρκέστηκε να σχολιάσει στο karfitsa.gr. Η ίδια φέρεται να δηλώνει στους στενούς της συνεργάτες ικανοποιημένη για τις εξελίξεις, αφού όπως είναι γνωστό δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. «Έχει προτάσεις τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις σχέσεις της χώρας μας με το εξωτερικό. Θεωρούμε πως θα φανεί πολύ χρήσιμη για τη χώρα αφού η ελληνική κοινωνία μετασχηματίζεται» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συνεργάτες της κ. Κράτσα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» η Ρόδη Κράτσα προκειμένου να αποδεχτεί τη θέση της προέδρου του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή αρνήθηκε προτάσεις για συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του εξωτερικού.

του Βαγγέλη Στολάκη
karfitsa.gr