Αρχείο

26 Αυγούστου 2015

Κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και της Χριστιανοδημοκρατικής νεολαίας

Συνεδρίασε από κοινού η Πολιτική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και της Χριστιανοδημοκρατικής νεολαίας υπό την προεδρία του Νίκου Νικολόπουλου με θέμα τις προσεχείς εκλογές.

Κατά την εισήγησή του, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε πως η απερχόμενη κυβέρνηση και τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποφάσισαν ότι η εντολή του ελληνικού λαού...

της 25ης Ιανουαρίου έφτασε στα όριά της και πλέον, όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη λύση ήταν η προσφυγή στον λαό και πάλι.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα κρίνουν την οκτάμηνη προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν όσα έγιναν. Και θα το κάνουν αυτό σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας για την χώρα, η οποία έχει μία νέα συμφωνία που μπορεί σε τρία χρόνια να την οδηγήσει σε ξέφωτο, ειδικά αφού τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η συζήτηση και για την αναδιάρθρωση του χρέους» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας πως η απόφαση Τσίπρα για εκλογές δεν ήταν μόνο αναγκαία, αλλά και απολύτως έντιμη απέναντι στον λαό.

«Μήπως θα ήταν προτιμότερο, ο Τσίπρας να αναζητήσει πρόσθετους κυβερνητικούς συμμάχους, βάζοντας στο παιχνίδι το Ποτάμι και τα άλλα δύο κόμματα της παλιάς συγκυβέρνησης που μοιράζονται τις ευθύνες της κατάντιας της χώρας; Ή μήπως θα ήταν προτιμότερο να παρακαλάει όλους αυτούς να τον στηρίζουν στη Βουλή επειδή δεν τον στηρίζει μερίδα των δικών του βουλευτών;

Δυστυχώς, κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξαν ότι δεν κατάλαβαν και δεν σεβάστηκαν την επιθυμία του λαού για τερματισμό της λιτότητας, αλλά χωρίς να κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας. Θυμάστε ότι προεκλογικά, όλοι όσοι μετείχαμε στους ΑΝΕΛ τονίζαμε πως δεν θα επιτρέψουμε, οι εσωτερικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν κακό στη χώρα. Προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον θα κάνουμε ότι απαιτείτο για να το διαφυλάξουμε. Και αυτό κάναμε. Ακόμα και με πόνο καρδιάς, ακόμα και με ενδεχόμενο πολιτικό κόστος, προτιμώντας τελικά τη συνθηκολόγηση από την επικράτηση του λόμπι της δραχμής. Και είναι προς τιμήν του, ότι και ο Τσίπρας αντιστάθηκε σε αυτό το λόμπι, όπως αντιστάθηκε και στον Σόϊμπλε…» υπογράμμισε.

«Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου, δεχτήκαμε ένα νέο μνημόνιο σκύβοντας το κεφάλι, αλλά πιστεύω βαθύτατα πως μέσα από όλα αυτά, ανοίξαμε έναν δρόμο στην ελπίδα» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η νέα συμφωνία προσφέρει το χρόνο και το χρήμα στη χώρα για να ξεπεράσει άπαξ δια παντός το χρεοκοπημένο παρελθόν της.

«Η δέσμευση και το χρέος που τώρα αναλαμβάνουμε είναι να πετύχουμε σε τρία χρόνια να ξεπεράσουμε τα μνημόνια. Να αποκαταστήσουμε τη κοινωνική δικαιοσύνη, να βρούμε τους κλέφτες και να σπάσουμε τις αλυσίδες του κράτους της αθλιότητας και της χρεοκοπίας. Προφανώς, η διαπλοκή δεν χτυπήθηκε. Προφανώς, η φοροδιαφυγή δεν νικήθηκε. Προφανώς, το πελατειακό κράτος ακόμα αντέχει. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν τώρα. Γιατί αν δεν γίνουν, θα ξανασυζητάμε πάλι για χρεοκοπία και μνημόνια. Εάν τα κάνουμε όμως, τότε ο λαός θα δικαιωθεί. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτό λέμε τώρα στους Έλληνες. Να δώσουν τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Πάνο Καμμένο να συνεχίσουν το έργο τους για να αποδείξουν πως αυτά που επί δεκαετίες δεν πέτυχαν οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί θα τα πετύχουν οι πολιτικοί που δεν έχουν κανένα γραμμάτιο να εξοφλήσουν, παρά μόνο αμέτρητες πληγές από τα θηρία της διαπλοκής να επουλώσουν…»

Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε: «Τον Ιανουάριο του 2015, ο ελληνικός λαός έκανε την πρώτη μεγάλη επανάσταση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας και εμπιστευόμενος τη διακυβέρνηση της χώρας σε δύο κόμματα χωρίς πρότερη κυβερνητική εμπειρία, έβαλε την υπογραφή του στο κλείσιμο της εποχής της μεταπολίτευσης. Αυτά τα δύο κόμματα έδωσαν με πίστη και πάθος τον διμέτωπο αγώνα απέναντι στον φαύλο κύκλο του χρέους και της λιτότητας των δανειστών αλλά και απέναντι στο λόμπι της δραχμής. Δεν πέτυχαν όλα όσα ήθελαν, αλλά πέτυχαν να ανοίξουν έναν νέο δρόμο για τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, τα δύο «παιδιά της ανάγκης και της ελπίδας», αν και από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, απέδειξαν ότι οι Έλληνες μπορούν να συνεννοούνται και να παλεύουν ενωμένοι για την αλήθεια, το δίκαιο και την προκοπή. Και είναι βέβαιο ότι μετά τις επικείμενες εκλογές, με τη δύναμη και την εμπιστοσύνη του λαού, θα ανοίξουν το νέο κύκλο.

Εμείς, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, μέρος της συμμαχίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πρέπει να θυμίσουμε αυτό που λέγαμε πριν τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου: Ότι η μάχη με τα μνημόνια δεν είναι πλάκα, ούτε ένα απλό σύνθημα. Είναι η μάχη με την κακή Ελλάδα, η μάχη με τους σκληρούς της ευρωπαϊκής λιτότητας, η μάχη κόντρα στους σύγχρονους μαυραγορίτες που περιμένουν να πάει η χώρα στη δραχμή για να κερδοσκοπήσουν πάνω στους σκελετούς των παιδιών μας. Σε όλους αυτούς δεν κάναμε τη χάρη να υποχωρήσουμε και δεν θα τη κάνουμε ποτέ. Ο πιο σκληρός αντιμνημονιακός αγώνας τώρα ξεκινάει, φίλες και φίλοι. Τώρα, που στεκόμενοι στο πλευρό του Πάνου Καμμένου, πρέπει να αποδείξουμε ότι εμείς υποχωρήσαμε για να μην καταστραφεί η πατρίδα, αλλά στο τέλος θα βγούμε νικητές μαζί με την πατρίδα!

Η δική μας δέσμευση πρέπει να είναι πως η ψήφος στους ΑΝΕΛ θα σημάνει ότι η Ελλάδα σε τρία χρόνια θα είναι μία περήφανη πατρίδα σε ένα «νέο» κράτος. Και τα τρία χρόνια δεν είναι πολλά. Άρα, σύντομα θα κριθούμε όλοι και πάλι. Από τον λαό. Τον λαό, που επί οκτώ μήνες είχε τον πρώτο λόγο και πάντα θα τον έχει, εάν επιτρέψει σε αυτή τη κυβερνητική συνεργασία να συνεχιστεί…».