Αρχείο

11 Φεβρουαρίου 2015

Κιλτίδης: Εγκλημάτησε πολλαπλά η ηγεσία της ΝΔ

Τι είπε ο πρώην υφυπουργός για τη ΝΔ, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά. Επικεφαλής της επανίδρυσης ο Κώστας Καραμανλής. Ποιους δυο θεωρεί ικανότερους για τα ηνία της παράταξης την επόμενη μέρα

«Βόμβες» περιείχαν οι τοποθετήσεις του πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή, Κώστα Κιλτίδη, στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο σχολιασμό του στο...

Euro Channel.

Κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ για πολλαπλά «εγκλήματα» σε σχέση με τις εκλογές και πήρε θέση και για την επόμενη μέρα, προκρίνοντας το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αλλά και ονοματίζοντας δυο πιθανούς νέους προέδρους του κόμματος.

Ο κ. Κιλτίδης διατύπωσε την άποψη ότι «η ηγεσία της ΝΔ εγκλημάτησε πολλαπλά». «Για πρώτη φορά ήρθε η όποια Αριστερά στην εξουσία, στην κυβέρνηση», είπε και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δε γίνεται ανάσχεση ή αναχαίτιση της Αριστεράς με εκφοβισμούς και ψευτοδιλήμματα».

Ο κ. Κιλτίδης επισήμανε ότι με την αναποτελεσματική προεκλογική τακτική της η ηγεσία της ΝΔ κατάφερε ακριβώς αυτό, να φέρει την Αριστερά στην εξουσία και να υποστεί την ιστορικότερη –όπως τη χαρακτήρισε- ήττα. Τόνισε μάλιστα ότι ακόμη και οι ισχυρισμοί για «πιο δεξιά στροφή» αποδείχτηκαν «αστείοι» αφού αφενός ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων η ΝΔ το έχασε στα δεξιά της, ενώ «κατόρθωσε συθέμελα να ξεθεμελιώσει την πολιτικοϊδεολογική βάση της παράταξης».

Ο κ. Κιλτίδης όμως μίλησε και για την επόμενη μέρα. Για το μέλλον της παράταξης θεωρεί ικανή και αναγκαία συνθήκη «ένα συντακτικό συνέδριο επανίδρυσης, με επικεφαλής σ’ αυτή την προσπάθεια τον Κώστα Καραμανλή».

Σε ερώτηση εάν ο κ. Καραμανλής δεν προτίθεται να παίξει αυτό το ρόλο, ποια θα ήταν η δεύτερη επιλογή, ο κ. Κιλτίδης απάντησε με νόημα ότι «το πρόσωπο που θα αναδειχθεί θα πρέπει να κινείται στη συνισταμένη πορεία της παράταξης».

Πιεζόμενος να δώσει ονόματα, ο πρώην υφυπουργός είπε ότι «από την πρώτη γενιά βλέπει ικανό να παίξει αυτό το ρόλο τον Ευριπίδη Στυλιανίδη κι από τη δεύτερη τον Απόστολο Τζιτζικώστα».

voria.gr