Αρχείο

27 Ιουνίου 2014

Ανδρέας Μαρίνος στα parapolitika.gr: "O Κώστας Καραμανλής είναι σημείο αναφοράς"

Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου

Με ένα κείμενο καταπέλτη εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και υπέρ του Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος, απαντά στην επίθεση που του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον ανιψιό του Εθνάρχη.

Αναλυτικά:

"Σε μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας, η οποία προσπαθεί να ορθοποδήσει χάρη στις σκληρές και αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού,  ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου καταβάλλει τα μέγιστα προσπαθώντας να διαστρεβλώσει με μικροπολιτικές πρακτικές -  όπως άλλωστε μας είχε και μας έχει συνηθίσει- την μία και μοναδική αλήθεια: ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την δραματική και πρωτόγνωρη κατάσταση που βίωσαν και βιώνουν οι Έλληνες . Κατηγορεί παράλληλα  τον Κώστα Καραμανλή  ότι οδήγησε την χώρα στο μνημόνιο και στην λιτότητα. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον  κ. Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή προσπαθούσε και το έπραξε επιτυχώς να πληρώνει οικονομικές υποχρεώσεις προηγούμενων ετών που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν δημιουργήσει. Και αφού μιλάει για ελλείμματα αξίζει να σημειωθεί  ότι το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2009, όταν και προκήρυξε εκλογές με το περίφημο δόγμα " Λεφτά Υπάρχουν" και εξαπάτησε τον Έλληνα πολίτη ήταν της τάξης 6-7 % διογκώνοντας το στο 15,7 %,  προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ένταξή μας στο Δ.Ν.Τ.

Να υπενθυμίσουμε επίσης στον κ. Παπανδρέου ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι αυτός που επανειλημμένως έχει αποδείξει την εντιμότητά του, την αξιοπιστία του, αλλά και την φιλοπατρία του. Όταν ακόμα και σήμερα το έργο του διαφαίνεται με κάθε ευκαιρία, όπως οι 19 συμφωνίες οι οποίες υπεγράφησαν τις ημέρες αυτές μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, θεμελιωμένες στις  στέρεες  βάσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας, τις οποίες έθεσε το 2008 με την είσοδο της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Ήταν αυτός που κατάφερε από την ανάληψη της πρωθυπουργίας το 2004, με ένα πολυμερές και εμπνευσμένο έργο, να αλλάξει άρδην  την φυσιογνωμία της Ελλάδος, να τονώσει το διεθνές κύρος της χώρας και να την καταστήσει και πάλι αξιοσέβαστη.  Η συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος πίστευε στις τεράστιες γεωπολιτικές δυνατότητες της Ελλάδας ήταν διττής σημασίας:  πρώτον  για τα τεράστια οικονομικά οφέλη που θα προέκυπταν από  την κατασκευή του και δεύτερον  γιατί θα αναβαθμιζόταν σημαντικά ο ρόλος της χώρας μας στον ενεργειακό τομέα, καθώς θα αποτελούσε «ενεργειακό κόμβο» της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ωστόσο αυτό που πρέπει πρωτίστως να αναγνωρίσουμε στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού και ηγέτη της παράταξης της ΝΔ είναι πως, υπερασπιζόμενος τον απλό και καθημερινό πολίτη, στάθηκε δίπλα του και στήριξε πολυδύναμα και με αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και δράσεις τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις.  Είναι επομένως η ίδια η ιστορία και τα γεγονότα που αφενός  διαψεύδουν περίτρανα τον κ. Παπανδρέου και τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του και αφετέρου δικαιώνουν τον Κώστα Καραμανλή στη συνείδηση  του ελληνικού λαού, διατηρώντας συνάμα αμείωτο το πολιτικό του κεφάλαιο και καθιστώντας τον σημείο αναφοράς για τη σημερινή κοινωνία"

Σε επικοινωνία που είχαν τα parapolitika.gr με τον Ανδρέα Μαρίνο και ερωτηθείς για τον Κώστα Καραμανλή και την Προεδρία της Δημοκρατίας αρκέστηκε στο λακωνικό σχολιο:

"O Kώστας Καραμανλής ανήκει στην μάχιμη πολιτική"

parapolitika.gr