Αρχείο

17 Ιουνίου 2014

"Φωτιές" ανάβει η Βόζενμπεργκ που τάσσεται υπέρ των καθαριστριών - "Ήταν λάθος της κυβέρνησης"

Σαφείς αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή πήρε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας πως "έχασαν τη ..μάχη και όχι τον πόλεμο".

Σε χθεσινές δηλώσεις της στη Nerit, η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε για τις καθαρίστριες πως δεν θα πρέπει να είναι στο δημόσιο, αλλά στα...

πρότυπα του εξωτερικού, να βρίσκονται σε καθεστώς ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα, έκανε συγκεκριμένη αναφορά και στην Ιταλία, "της αριστερής κυβέρνησης Ρέντσι".

Αντιθέτως, η Ελίζα Βόζενμπεργκ τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του αγώνα τους, αφού σε δηλώσεις της στο Mega, τόνισε πως «η πολιτική απέναντι στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ήταν λάθος. Επρεπε να εκτελεστεί η απόφαση του δικαστηρίου και να μη γίνει προσφυγή από το Δημόσιο», αναφερόμενη στο γεγονός πως η κυβέρνηση προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ενάντια της πρωτόδικης απόφασης που είχε δικαιώσει τις καθαρίστριες.

Μάλιστα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στις καθαρίστριες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Λέω στις καθαρίστριες πως έχασαν μία μάχη, δεν έχασαν τον πόλεμο».

Σημειώνουμε πως η αναστολή θα έχει ισχύ έως τις 23 Σεπτεμβρίου, οπότε θα εκδικαστεί η έφεση που έχει ασκήσει το Δημόσιο κατά της πρωτόδικης απόφασης.

newsit.gr