Αρχείο

27 Ιουνίου 2014

Πότε θα μπορέσει να σκοράρει με… πέναλτι ο (Αντώνης) Σαμαράς

Εάν κάποιος επιχειρήσει να περιγράψει με λίγα λόγια το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου για τους επόμενους μήνες, θα μπορούσε να πει- χωρίς υπερβολή- ότι ονειρεύεται μια εξέλιξη- καρμπόν, με αυτή της ιστορικής νίκης της Εθνικής μας επί της Ακτής Ελεφαντοστού.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού, πιστεύουν ότι έτρεξαν, κοπίασαν, ίδρωσαν και μάτωσαν όπως ακριβώς η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Ότι...

κατάφεραν να προηγηθούν, αλλά στη συνέχεια η πρόκριση έγειρε προς την πλευρά του αντιπάλου- όπως έγινε και με την Εθνική.  Ότι τα δοκάρια δεν έσβησαν το πάθος για την τελική νίκη- όπως ακριβώς και στην Εθνική. Και ότι η κυβέρνηση δικαιούται να κερδίσει τον αγώνα- όπως και η Εθνική. Μένει όμως το πιο δύσκολο: ο (Αντώνης) Σαμαράς να κερδίσει το πέναλτι και να το εκτελέσει στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, έστω και στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Οι ξαφνικές (και εν αιθρία) δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων με πρώτο τον Σόιμπλε ότι η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, παρά το γεγονός ότι συζητούν τη χαλάρωση στον υπόλοιπο Νότο, προβληματίζουν την Κυβέρνηση αλλά δεν την πτοούν.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και ότι τελικά οι αντιστάσεις θα καμφθούν, αν η «ομάδα» συνεχίσει να είναι συνεπής και να αποδίδει. Όπου «συνέπεια» εσείς διαβάστε «προαπαιτούμενα» και όπου «απόδοση» διαβάστε «πρωτογενές πλεόνασμα»- στην προσπάθεια για το δεύτερο (το πλεόνασμα) η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα έχει σημαντική βοήθεια από την θεματική αύξηση του τουρισμού.  

Αν όλα πάνε καλά, ο Α. Σαμαράς πιστεύει ότι θα καταφέρει να σκοράρει έστω και στις καθυστερήσεις, έστω και με πέναλτι.
Κρίσιμη χρονική περίοδος θεωρείται ο Σεπτέμβριος, οπότε από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων αλλά και όσων στενάζουν από την υπερφορολόγηση και αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν. Φυσικά (στο Μαξίμου) μιλάνε για μέτρα άμεσης απόδοσης όπως η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο, η αύξηση των δόσεων για χρέη προς την εφορία, τη μείωση ή και την κατάργηση των τεκμηρίων, την ελαχιστοποίηση των τελών των αυτοκινήτων, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Αν γίνουν κάποια από αυτά, ο Σαμαράς θα μπορέσει- λένε- να σκοράρει.

Αν όχι…

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
newpost.gr