Αρχείο

5 Ιουνίου 2014

Οι τελευταίες επαφές πριν τον ανασχηματισμό

Ο Σαμαράς τα λέει με Αβραμόπουλο, Βενιζέλο και Κ. Καραμανλή πριν ανακοινώσει το νέο σχήμα.

Η σεναριολογία για τα πρόσωπα έχει χτυπήσει κόκκινο και για αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να κλείσουν το συντομότερο το θέμα. Είναι γνωστό άλλωστε, πως όσοι υπουργοί έχουν πάρει το μήνυμα της αποχώρησης τους, έχουν σηκώσει ψηλά τα στυλό, μην υπογράφοντας τίποτα, κωλυσιεργώντας με τον τρόπο αυτό...

δεκάδες κρατικές υποθέσεις.
Σ' αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να μπει ένα τέλος στον πρώτο προαναγγελθέντα ανασχηματισμό που έριξε σε απραξία το κυβερνητικό σχήμα εδώ και μια βδομάδα, ο Αντώνης Σαμαράς θα ολοκληρώσει σήμερα τον κύκλο των επαφών του με τους κορυφαίους της ΝΔ αλλά και το συγκυβερνήτη του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να κλειδώσουν τα τελικά ονόματα.
Πιο συγκεκριμένα, θα έχει συνάντηση με τον εκ των ισχυρών της ΝΔ αυτή τη στιγμή, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος δεν αποκλείεται να λάβει θέση αντιπροέδρου στο νέο σχήμα προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις του σε ενδεχόμενη καραμπόλα που θα τον φέρει σε άλλο Υπουργείο. Πάντως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Αβραμόπουλος φαίνεται να είναι αμετακίνητος αφού ας μην ξεχνάμε αποτελεί έναν εκ των βασικών συνομιλητών του πρωθυπουργού, ενώ η συμβολή του στα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης θεωρείται σημαντική.
Αξίζει να σημειωθεί, πως χθες στο περιθώριο της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να τα πει και με τον έτερο ισχυρό άνδρα του κόμματος, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, το γαλάζιο παρασκήνιο.
Σημαντική θεωρείται και η εκτός προγράμματος συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός στον κήπο του Μεγάρου με τον Μενέλαο Δασκαλάκη ο οποίος σημειωτέον είχε αναλάβει τις επαφές και τις διαβουλεύσεις του ανασχηματισμού με το ΠΑΣΟΚ. Από την εικόνα πάντως που καταγράφηκε από τον τηλεοπτικό φακό στον κήπο του Μαξίμου ήταν φανερός ο σκεπτικισμός των δύο ανδρών γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη ύπαρξης «καραμπόλων» στον επικείμενο ανασχηματισμό.
Σήμερα το απόγευμα πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσει το παρών στο δείπνο της Εθνικής Τράπεζας με αφορμή τα "Ποσειδώνια 2014", στο οποίο θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει εκ νέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τις τελευταίες ώρες πιέζει για μεγαλύτερη συμμετοχή του κόμματος του στην κυβέρνηση.
Η πιο ενδιαφέρουσα όμως συνάντηση του Πρωθυπουργού όμως, είναι αυτή που θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης.
Το Ίδρυμα Κ. Καραμανλής διοργανώνει εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Πρύτανη της Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ και πρώην επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης. Αν και ο Αντώνης Σαμαράς δε θα μπορέσει να παρευρεθεί στην ομιλία, έχει δηλώσει πως θα παρευρεθεί στο κλειστό δείπνο που θα διοργανώσει ο Αχιλλέας Καραμανλής στην οικία του, στο οποίο θα είναι παρών και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προσδιορίζεται για την Παρασκευή.

newsbomb.gr