Αρχείο

24 Ιουνίου 2014

Παυλόπουλος: Να φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Να φτάσει μέχρι το τέλος η υπόθεση σχετικά με το υπόμνημα - "φωτιά" για τη δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ, που έφερε στο φως της δημοσιότητας δημοσίευμα της Realnews, ζήτησε ο βουλεύτης της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή στον RealFM 97.8.

Όπως είπε, η δικαιοσύνη θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, «διότι εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι πως μέσα απ' αυτή την...

υπόθεση φαίνεται πως διογκώθηκε το έλλειμμα τεχνητά».

«Δηλαδή, αν η διόγκωση αυτή είναι περίπου στο 3%, αυτό είναι το λιγότερο 10 δισ. μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι, αν δεν είχε υπάρξει αυτή η διόγκωση του ελλείμματος, τότε ο μηδενισμός του ελλείμματος θα μπορούσε να γίνει με πολύ λιγότερες θυσίες από τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας: "Τα δυο πρώην μέλη του ΔΣ της Στατιστικής Υπηρεσίας Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης, με αναφορά τους προς το Εφετείο Αθηνών, καταγγέλλουν μεθοδεύσεις των δικαστικών Αρχών, για να "απαλλαγούν" των ευθυνών τους ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που κατηγορούνται ότι διόγκωσαν τεχνητά το έλλειμμα του 2009, για να οδηγήσουν τη χώρα στο μνημόνιο".

enikos.gr