Αρχείο

20 Ιουνίου 2014

Μαριέττα Γιαννάκου: «Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να κάνει ό,τι θέλει»

Ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στις αντιδράσεις υπουργών με αφορμή τον ανασχηματισμό ήταν η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία μιλώντας στον real fm 97,8, είπε «δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να κάνει ό,τι θέλει».

Μάλιστα, η συνέχισε λέγοντας «Οι υπουργοί...

αυτοί μπήκαν σε μία συγκεκριμένη κυβέρνηση που υποτίθεται είχε μία συγκεκριμένη γραμμή. Εκτός κι αν ο πρωθυπουργός βγει επίσημα και μας δηλώσει ότι δεν ισχύουν αυτά που υπήρχαν πριν. Τότε ναι να το καταλάβω, διαφορετικά δεν καταλαβαίνω την προσωποποίηση της πολιτικής και μάλιστα σε εποχή κρίσης».

Στην ερώτηση αν οι όποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται έχουν να κάνουν με το βλέμμα στις εκλογές η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. απάντησε: «Όσο και να πάει κανείς με το βλέμμα στις εκλογές δεν μπορεί να κερδίσει κάνοντας τέτοιους ελιγμούς. Οι τακτικισμοί δεν έχουν ωφελήσει ποτέ τη δημοκρατία ούτε ποτέ απέδωσαν αποτελέσματα για αυτούς που τα έκαναν. Ή υπάρχει μία κυβέρνηση με μία συγκεκριμένη γραμμή και έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ή έχει αλλάξει το πρόγραμμά της και βγαίνει και το ανακοινώνει στο λαό ο επίσημος φορέας της και όχι ο κάθε υπουργός όπως του αρέσει».

Επισημαίνεται ότι η κα. Γιαννάκου το βράδυ της Πέμπτης βραβεύτηκε με το ανώτατο μετάλλιο τιμής του ΕΛΚ, το μετάλλιο Robert Schuman, με το οποίο έχουν τιμηθεί προσωπικότητες όπως οι Zακ Nτελόρ, Xέλμουτ Kολ, Λέο Tίντεμανς, για τη συμβολή τους στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

crashonline.gr