Αρχείο

20 Ιουνίου 2014

Ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται στο επίκεντρο πιέσων να ηγηθεί ενός άτυπου προσκλητηρίου των αρίστων

Με τις σημερινές αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας ο υποτιθέμενος ανώτατος άρχων περιορίζεται στην υπογραφή προεδρικών διαταγμάτων και στο εθιμοτυπικό τελετουργικό που απαιτεί ο ρόλος του...

Ο πρώην  πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διαβάζει με ενδιαφέρον τα άρθρα που αφορούν την ονοματολογία για το πρόσωπο που θα...

μπορούσε να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια.

Στο γραφείο του της πλατείας Μαβίλη το τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπά ενώ και το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο δέχεται καθημερινά τα μηνύματα απλών πολιτών, φίλων και στελεχών της ΝΔ που ανησυχούν για το αύριο τόσο της χώρας, όσο και της παράταξης.

Ο ίδιος είναι ανήσυχος για την πορεία της Ευρώπης στο σύνολό της. Τον ανησυχεί η έλλειψη πολιτικών ηγετών με κύρος στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή ενώ παρακολουθεί με προβληματισμό την άνοδο της ακροδεξιάς. Η σημερινή Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη του εξόριστου θείου του και ιδρυτή της παράταξης.

Ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται στο επίκεντρο πιέσεων να ηγηθεί ενός άτυπου προσκλητηρίου των αρίστων.
 
Στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς υπάρχουν ένα σωρό ικανά πολιτικά στελέχη τα οποία έχουν παραγκωνιστεί κυρίως λόγω των ικανοτήτων τους.

Παρακολουθώντας κανείς την πορεία της σημερινής κυβέρνησης διαπιστώνει ότι η ΝΔ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε ένα ποσοστό συρρίκνωσης γύρω στο 12-14%.

Είναι το ποσοστό αυτό που δεν θα επιτρέψει στον σημερινό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του μετά από μια τόσο δεινή ήττα.

Τότε εκ των πραγμάτων θα είναι η στιγμή του Καραμανλή και κανείς δεν θα μπορεί να του προσάψει ότι υπονομεύει την παράταξη.

Όσο για τον ίδιο γνωρίζει πολύ καλά πως αυτή τη φορά η διάσωση της χώρας είναι υπόθεση των αρίστων. Τίποτε λιγότερο.

Το πότε θα είναι αυτή η στιγμή έχει να κάνει με τις εξελίξεις. Πάντως όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει...

(Με πληροφορίες από το  kourdistoportocali.com)

hellas2news.blogspot.gr