Αρχείο

23 Ιουνίου 2014

Διάλογο με τους αγροτικούς φορείς ξεκινάει ο Καρασμάνης

Την πεποίθησή του ότι η αγροτική παραγωγή στη χώρα μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, μιλώντας στο 3ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο υπουργός, «μπορεί τα ποσοτκά στοιχεία του πρωτογενή τομέα να μην είναι...

ενθαρρυντικά, αλλά τα ποιοτικά δείχνουν ότι μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Εξάλλου, ο κ. Καρασμάνης είπε πως από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Πάρι Κουκουλόπουλο, διάλογο με τους αγροτικούς φορείς ης χώρας. Όπως τόνισε, στη διάρκεια του διαλόγου, θα ζητήσει από τους φορείς να του θέσουν τρία μέτρα για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, τα οποία θα είναι μεν υλοποιήσημα, αλλά θα πρέπει να κινούνται εντός των στενών δημοσιονομικών ορίων.

Το 3ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας, που διοργανώνεται από το Ελληνο-Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο σε συνεργασία µε την Επιτροπή Αγροτεχνολογίας και την Αµερικανική Γεωργική Σχολή (ΑΓΣ), πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της ΑΓΣ..

Το Συνέδριο αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων προηγούµενων τα οποία διεξήχθησαν µε ιδιαίτερη επιτυχία και πλέον αποτελεί σηµαντικό θεσµό για τα οικονοµικά δρώµενα της Βορείου Ελλάδος.

Το φετινό Συνέδριο εστιάζει σε θέµατα και προκλήσεις που αντιµετωπίζουν οι παραγωγοί κλασσικών καλλιεργειών όπως οι αροτραίες και οι δενδροκαλλιέργειες, σε case studies σχετικών µεταποιητικών µονάδων, στα κανάλια διανοµής και τις τάσεις της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, καθώς και στον κρίσιµο ρόλο της τεχνικής και οικονοµικής στήριξης της παραγωγής.

Στο φετινό Συνέδριο, όπως και στα προηγούµενα, συμμετέχει σηµαντικός αριθµός επιχειρηµατιών, εκπροσώπων του αγροδιατροφικού τοµέα, της πρωτογενούς παραγωγής και της µεταποίησης, του κλάδου των δικτύων διανοµής, καθώς και επιστήµονες.

spirospero.gr