Αρχείο

27 Ιουνίου 2014

Επτά οι «αντάρτες» για τους ένστολους

Στους επτά αυξήθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ που αντιδρούν στην καθυστέρηση της κυβέρνησης, να υπακούσει στην απόφαση του ΣτΕ για μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με δήλωσή του ο βουλευτής Αχαΐας, Αθανάσιος Νταβλούρος, επισημαίνει πως η κυβέρνηση οφείλει να δεσμευθεί για την αποκατάσταση...

των μισθών των ενστόλων.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δεσμευθεί για την αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων, όπως ήδη συμμορφούμενη αναμένεται να πράξει με τροπολογία για τους δικαστικούς.

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ενστόλων αποφαίνεται  αμετάκλητα για την αντισυνταγματικότητα των μισθολογικών περικοπών, επιβάλλοντας ουσιαστικά στο ελληνικό δημόσιο να συμμορφωθεί άμεσα με τα οριζόμενα στις αποφάσεις του, ήτοι να δρομολογήσει την επιστροφή του μισθολογίου στην προτεραία κατάσταση (2012) και να επιστρέψει τις δικαιούμενες αναδρομικές αποζημιώσεις.

Προκαλεί απορία το γεγονός,  πως ακόμη οι τρεις αρμόδιοι υπουργοί, Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος και τηρούν «σιγή ιχθύος»

Eίναι προφανές ότι η κυβέρνηση  πρέπει να αποκαταστήσει άμεσα τις μισθολογικές αδικίες των ενστόλων και καθίσταται σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι  δεν πρόκειται να δεχθούμε και να ανεχθούμε ευνοϊκές συμπεριφορές υπέρ συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων»

paraskhnio.gr