Αρχείο

23 Ιουνίου 2014

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική σκηνή αφήνουν κύκλοι του Καραμανλή – “Όχι τώρα Πρόεδρος”

"Βόμβα" από Ευάγγελο Αντώναρο που ουσιαστικά φωτογραφίζει τη διάθεση του πρώην Πρωθυπουργού να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική σκηνή. Αλλάζουν οι ισοροπίες στην κεντροδεξιά αλλά και στο γενικό πολιτικό σκηνικό.

Ενώ από διάφορους κύκλους διακινείτο το όνομα του Κ.Καραμανλή ως πιθανή υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο στενός του...

φίλος και συνεργάτης, και άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, με δύο συγχρονισμένες συνεντεύξεις βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι πλησιάζει η ώρα που ο πρώην Πρωθυπουργός θα αναλάβει ξανά ενεργό πολιτικό ρόλο στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Συγκεκριμένα, ο Ευ.Αντώναρος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και το Βασίλη Πάικο, είπε σχετικά με όσους προτείνουν τον Κ.Καραμανλή για την Προεδρία της Δημκορατίας “καλό είναι, στη συζήτηση που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα για την προεδρία της Δημοκρατίας, να αφήσουμε τον Κώστα Καραμανλή έξω από αυτή… Καλό είναι να επικεντρωθούμε στα πρόσωπα που είτε οι ίδιοι ενδιαφέρονται, είτε τα κόμματα κρίνουν ότι θέλουν να προτείνουν γι’ αυτή την κορυφαία θέση”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι “βεβαίως και ενδείκνυται ο Κώστας Καραμανλής, αλλά ο ίδιος -και δε θέλω να παρεξηγηθώ με τον όρο που θα χρησιμοποιήσω-, αποτελεί μέρος της μάχιμης πολιτικής“.

Παράλληλα, σε συνεντευξή του στον Real FM και στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου, απέδωσε τα όσα ακούγονται για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του πρώην Πρωθυπουργού για την Προεδρία στην αγάπη και την εκτίμηση προς το πρόσωπο του Κ.Καραμανλή.

Τόνισε, όμως, ότι ο ίδιος δεν έχει εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο αξίωμα, ενώ είπε ότι, κατά την άποψή του, δεν ταιριάζει η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ταμπεραμέντο του πρώην Πρωθυπουργού.

«Δεν του πάει αυτή η θέση», είπε χαρακτηριστικά ο Ευ.Αντώναρος επισημαίνοντας πως ο κ. Καραμανλής είναι ένας ζωντανός και ενεργός άνθρωπος.

Με τον τρόπο αυτό, αφενός μπαίνει τέρμα στη σεναριολογία που τον ήθελε ουσιαστικά να αποχωρεί από την ενεργό δράση, διεκδικώντας ένα θεσμικό αλλά αποδυναμωμένο πολιτικά ρόλο και αφετέρου αλλάζει άρδην το σκηνικό που διαμορφώνεται στο χώρο της κεντροδεξιάς με τις ζυμώσεις, τις επαφές, τις κινήσεις, τις πρωτοβουλίες.

Πολλοί μάλιστα πολιτικοί συντάκτες, εκτιμούν ότι οι σημερινές δηλώσεις Αντώναρου στο Real Fm αλλά και σε συμβολικό για το χώρο της κεντροδεξιάς ραδιοφωνικό σταθμό (Αθήνα 9.84) προαναγγέλλουν ουσιαστικά τη σύντομη παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού στο χώρο μετά τον κατακερματισμό που παρατηρείται και πιστοποιήθηκε και από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις σημερινές δηλώσεις Αντώναρου, τις αντιμετώπισαν με πολύ μεγάλο πλέον προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού εκτιμούν ότι αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της ουσιαστικής επιστροφής του πρώην Πρωθυπουργού στα κοινά με ταυτόχρονη πρωτοβουλία για την επανένωση και ανασύσταση του χώρου.

Παράλληλα, σε πολιτικό επίπεδο, τις σημερινές δηλώσεις τις μεταφράζουν ως ανοιχτή αμφισβήτηση των επιλογών του σημερινού Προέδρου της ΝΔ και των αποτελεσμάτων που έχουν αυτές στη δυναμική του κόμματος.

7imeres.gr