Αρχείο

20 Ιουνίου 2014

Ηλίας Βλαχογιάννης: Καλύτερα ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ παρα ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ...

Αυτή η παράταξη,η μεγάλη κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία,όπως και η πρώην ΕΡΕ και το Λαϊκό κόμμα, είχαν ως σημείο αναφοράς τον αγροτικό κόσμο,την εκκλησιά, τους μικροΐδιοκτητες, τους εμπόρους και τους  βιοτέχνες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και ιδίως τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς…..

Αυτοί , με μεγάλη  ή μικρή πλειοψηφία, έδιναν τη νίκη στην παράταξή μας. Ήταν το σημείο αναφοράς μας, ήταν τα...

στηρίγματα μας, ήταν η δύναμή μας…..

Και κάθε φορά ανανεώναμε τη συμφωνία μας μαζί τους, με γνώμονα το συμφέρον του έθνους και της πατρίδας, γιατί όντως ήταν και είναι η ραχοκοκαλιά του τόπου μας……

Ακόμη και σε περιόδους που τα λεγόμενα ευγενή προάστια πρασίνιζαν, στην Ελληνική ύπαιθρο κρατούσαμε, αντέχαμε……

Γιατί οι δικοί μας άνθρωποι, αυτοί που πίστευαν στην ορθότητα της πολιτικής μας, ήσαν δίπλα μας….

Έδιναν το δικό τους αγώνα, με πίστη ότι προασπίζουν και τα δικά τους ειδικότερα συμφέροντα…….

Κι όταν μπολιάζαμε το φιλελευθερισμο με το κοινωνικό κράτος, τη βάση της ιδεολογίας μας που ήταν ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, αγκαλιάζαμε τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που μας εμπιστεύονταν και μας ακολουθούσαν……

Ακόμα και στη αρχή της κρίσης το 2009,αυτά τα λαϊκά στρώματα παρέμειναν δίπλα μας,έστω και με μειωμένα ποσοστά…..

Η περιπέτεια του μνημονίου, με την πανηγυρική εξαγγελία απ το ακριτικό Καστελόριζο από τον ΓΑΠ, οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις της χώρας μας προς την τρόικα και τους πιστωτές μας, έφεραν τα πάνω κάτω στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Η παράταξη μας ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΕ να αλλάξει άρδην πολιτική, μπροστά στις διεθνείς δεσμεύσεις μας αφ ενός και τον κίνδυνο άτακτης  χρεοκοπίας , αφ ετέρου…..

Αυτά που λέγαμε προεκλογικά, έν πολλοίς δεν μπορούσαμε να τα εφαρμόσουμε….

Και άλλα, που δεν θέλαμε να εφαρμόσουμε, υποχρεωθήκαμε να τα υιοθετήσουμε, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πιστωτών μας…..

Πήραμε μέτρα που θίγουν την καρδιά του κοινωνικού φιλελευθερισμού, θίγουν αυτή τούτη την ιδεολογία μας και τη λαϊκή μας βάση…..

Αυξήθηκε υπέρμετρα η φορολογία στην ακίνητη ιδιοκτησία, το περιβόητο Χαράτσι του 2011 και επεκτάθηκε, δήθεν για αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης…..και στους μικρούς κλήρους , ακόμη και στα χέρσα εγκαταλελειμμένα αγροκτήματα….

Χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, χωρίς ουσιαστική μελέτη, άκαπνοι τεχνοκράτες και σύμβουλοι, παρέσυραν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σε λάθος αποφάσεις, που διέρρηξαν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με τον αγροτικό κόσμο και το σύνολο της Ελληνικής περιφέρειας,….

Παρά τις προσπάθειες μας, προσπάθειες πολλών βουλευτών, λίγες βελτιώσεις μπορέσαμε να κάνουμε…..

Τώρα η ευρύτερη αριστερά, μας κουνά το δάκτυλο…..

Ότι εμείς, οι υπέρμαχοι της ατομικής ιδιοκτησίας, φορολογούμε την ακίνητη περιουσία, φυσικά αποκρύβοντας ότι σ όλο τον κόσμο, υπάρχει φορολογία στην ακίνητη περιουσία…..

Επιβλήθηκαν φόροι από το πρώτο ΕΥΡΏ επί των ελεύθερων επαγγελματιών, γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ να συλλάβουμε την φοροδιαφυγή και να εισπράξουμε τον Φ.Π.Α.

Μας επέβαλαν -έστω και πριν μπούμε εμείς στην κυβέρνηση-την εξίσωση στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης…. Αποτέλεσμα, μια τρύπα στο νερό και στα…..έσοδα του κράτους….. Τι και αν εμείς οι βουλευτές της επαρχίας, γκρινιάζουμε περισσότερο απ όλους…. Φωνή βοώντος έν τη ερήμω…..

Καθυστερήσαμε να ελέγξουμε αυτούς που πριν από την κρίση και μεσούσης της κρίσης, έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό…….

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο, ούτε σε εθελοντική βάση, δέχεται να συνεισφέρει το μερίδιό του για την έξοδο της χώρας μας από την πρωτοφανή κρίση.

Ο πρωθυπουργός, με λίγους τολμηρούς συνεργάτες, προσπαθεί να εμπνεύσει τα στελέχη και να διεγείρει ένα κρατικό μηχανισμό ,κατώτερο των περιστάσεων….

Αν προσθέσουμε και μερικούς υπουργούς-βαρόνους….-,που μόνο τους μέλημα ήταν πως δεν θα σπάσουν αυγά……, τότε όλοι καταλαβαίνουμε το δύσκολο του εγχειρήματος…! με την δεσπόζουσα κομματική ελίτ, να αλληθωρίζει προς τη μόνιμη εκμαυλίστρια Ελληνική αριστερά…..

Αφήσαμε ή  ανεχτήκαμε, στην προ ΣΑΜΑΡΑ περίοδο, τη χώρα μας και τα σύνορα μας αφύλακτα και αθωράκιστα, σε καραβιές αλλοδαπών, κυρίως ισλαμιστών, που κατέκλυσαν την πρωτεύουσα, τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και την Ελληνική περιφέρεια….

Τούτο φυσικά αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί του ρατσιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής……

Κι από την άλλη, περικόψαμε υπέρμετρα τις αποδοχές των ενστόλων, σε ενέργεια και σε αποστρατεία και βοηθήσαμε στην επαύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής…..

Ακόμη και ο πρώην τσάρος της Οικονομίας Γιάννης ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, παραδέχθηκε ότι πιάνουμε τα μικρά ψάρια και μας ξεφεύγουν τα μεγάλα…..

Το έργο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι ΤΙΤΑΝΙΟ….

Αλλά κινδυνεύει να πάει στράφι, αν άμεσα δεν αλλάξουμε ρότα….. Εξαντλούνται οι ψυχικές και υλικές αντοχές της μεσαίας τάξης και διογκώνονται τα άκρα των φτωχών απ τη μια μεριά και των ανέγγικτων από την κρίση φοροφυγάδων και φοροαποφευγόντων, απ την άλλη…

Διόρθωση της πορείας τώρα, πριν έλθουν οι λαΐκιστες του ΣΥΡΙΖΑ με τα υπολείμματα του ΚΑΜΜΕΝΟΥ ,με το σύνθημα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, να αποτελειώσουν τη χώρα με ΝΕΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΑ…. Μπροστά στα οποία, το Καστελλόριζο του Γιώργου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, θα μοιάζει μια μικρή περιπέτεια……

Ηλίας Βλαχογιάννης Βουλευτής Τρικάλων

kentrodexios.blogspot.gr