Αρχείο

7 Ιουνίου 2014

ΚΑΙ... ΚΟΜΜΑ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΜΕ ΦΡΑΓΚΟ;

Ο Βασίλης Καπερνάρος φιλοδοξεί να γίνει ένας νέος «παίκτης» στην Κεντροδεξιά

Νέα δεδομένα, καινούργιες φιλοδοξίες και πολυεπίπεδες ζυμώσεις έφερε στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς το αποτέλεσμα της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου. Πέραν της Ν.Δ., όπου το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες βρίσκεται ακόμη σε φάση...

αποκωδικοποίησης, μεγάλη αναταραχή ξεκίνησε, ως γνωστόν, και στους... Ανεξάρτητους Έλληνες, με τα στοιχήματα για τον χρονικό προσδιορισμό της οριστικής διάλυσης του κόμματος του Πάνου Καμμένου να δίνουν και να παίρνουν στα πολιτικά στέκια.

Η τελευταία ηχηρή αποχώρηση από τις τάξεις του αντιμνημονιακού σχηματισμού ήταν, φυσικά, αυτή της Μίκας Ιατρίδη, η οποία ακολούθησε την αντίστοιχη του πρώην υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων και ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου, που άφησε σαφείς αιχμές για ελλιπή στήριξή του από την κομματική ηγεσία, τόσο στο πολιτικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας. Μάλιστα, ο δεύτερος, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής του, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται έντονα παρασκηνιακά, αναλαμβάνοντας πολυμέτωπη δράση. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο κ. Καπερνάρος (που σε αυτήν τη συγκυρία απορρίπτει το ενδεχόμενο οποιασδήποτε προσέγγισης με τη Ν.Δ.), άρχισε διερευνητικές συζητήσεις για τη δημιουργία ενός νέου κεντροδεξιού πόλου, με χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως η αντιμνημονιακή, πατριωτική ρητορική. «Είναι φανερό, πια, πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κλείνουν τον πολιτικό κύκλο τους και πρέπει να καλυφθεί το κενό σε αυτόν τον χώρο. Επίσης, η προσπάθεια των Πολύδωρα - Ζώη δεν δείχνει πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις», σημειώνουν στενοί συνομιλητές του κ. Καπερνάρου, δίνοντας το στίγμα των σκέψεων και των ενεργειών του.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. Σύμφωνα, δε, με τους ίδιους κύκλους, ο Βασίλης Καπερνάρος, σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον, κάθε άλλο παρά έχει κεντρική στόχευση την ανάληψη από τον ίδιο της αρχηγίας του νέου κομματικού πυρήνα που θα προκύψει, αν και εφόσον ευοδωθούν οι σχετικές συζητήσεις. Ενδεικτικό των προθέσεών του είναι το γεγονός ότι ένα από τα πρώτα τηλεφωνήματα τα οποία έκανε -μετά το κόψιμο του ομφάλιου λώρου που τον έδενε με τους ΑΝ.ΕΛ.- ήταν προς τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο, το όνομα του οποίου εξακολουθεί να παίζει δυνατά σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στον πολιτικό χώρο δεξιότερα της Ν.Δ. Μάλιστα, έγκυρες πηγές επιμένουν πως υπήρξε και τετ-α-τετ των δύο ανδρών σε αθηναϊκό στέκι, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. «Δεν είναι τυχαίο το ότι του ζητούν συνεχώς να αναλάβει ηγετικές πρωτοβουλίες. Το επόμενο διάστημα θα πυκνώσουν οι κουβέντες αυτές», σχολιάζουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο. Επρόκειτο, ασφαλώς, για μια κίνηση από την πλευρά του ανεξάρτητου βουλευτή με ξεκάθαρο στόχο την εξασφάλιση ισχυρών συμμαχιών, που θα τοποθετήσουν σε γερά θεμέλια τα σχέδια για την ίδρυση ενός νέου φορέα και θα νομιμοποιήσουν το όλο εγχείρημα στις συνειδήσεις των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το περιβάλλον του Βασίλη Καπερνάρου δεν αποκλείει να βγει ο ίδιος σε πρώτο πλάνο και να ηγηθεί μιας σοβαρής πολιτικής πρωτοβουλίας, αν του ζητηθεί από έναν ευρύ κύκλο στελεχών της Κεντροδεξιάς με τα οποία βρίσκεται σε τακτική επαφή. Την ίδια στιγμή, δεν θα πρέπει να αποκλείεται στο άμεσο μέλλον προσέγγιση και με την πλευρά των Πολύδωρα - Ζώη, στη βάση της ιχνηλάτησης του τοπίου για πιθανή συνεργασία και τη σύσταση ενός πολυσυλλεκτικού, πατριωτικού πόλου. «Είναι σαφές ότι υπάρχει σημείο επαφής και καλές σχέσεις σε προσωπικό επίπεδο. Όλα τα άλλα θα τα δείξει ο χρόνος», λένε με νόημα άνθρωποι που συζητούν και με τις δυο πλευρές.

Για την ιστορία, πάντως, δεν είναι λίγοι οι παροικούντες την εγχώρια κεντροδεξιά Ιερουσαλήμ που υποστηρίζουν ότι οι τελευταίες χρονικά αποχωρήσεις από το στρατόπεδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ίσως αποτελούν τη χρυσή ευκαιρία για τη Ν.Δ., αναφορικά με την σύσταση ενός ελεγχόμενου κομματικού μηχανισμού στα δεξιά της, που θα μπορούσε να απορροφήσει τους μνημονιακούς κραδασμούς στη «γαλάζια» βάση. Εξάλλου, είναι κοινή εκτίμηση στο Μέγαρο Μαξίμου πως, με δεδομένες τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό, η Ν.Δ. θα χρειαστεί συμμαχίες, είτε με την παρούσα κοινοβουλευτική σύνθεση είτε πριν ή μετά τη διενέργεια των επόμενων εθνικών εκλογών (προκειμένου να βρει κυβερνητικούς εταίρους).

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 06/06/2014 – ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΟΥΣΚΙΔΗΣ - fouskidis.th@hotmail.com)

staratalogia.blogspot.gr