Αρχείο

20 Ιουνίου 2014

Νέο κόμμα… στα σκαριά!

Νέο κόμμα βρίσκεται στα… σκαριά και μάλιστα από ανεξάρτητους βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsaοι ζυμώσεις και οι συναντήσεις δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε βουλευτές που αποχώρησαν από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τους...

Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως μαθαίνουμε στο υπό δημιουργία κόμμα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ανεξάρτητοι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου οι οποίοι διαφωνούν με το μνημόνιο και την πολιτική που εφαρμόζεται και ακολουθείται από τη συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα οι ανεξάρτητοι βουλευτές αριθμούν τους 29 με τους 16 να έχουν συγκροτήσει τη δική τους κοινοβουλευτική ομάδα με όνομα «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές» και τους άλλους 13 να παραμένουν ανεξάρτητοι. Οι «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές» εκλέγουν μάλιστα κάθε τρίμηνο και τον επικεφαλής τους, δηλαδή τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής τους ομάδας. Αναμένεται το απόγευμα να αναλάβει ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αναμένεται να ανακοινώσει την προσεχή Δευτέρα, όταν επιστρέψει από το εξωτερικό ο Πάνος Καμμένος, συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις συναντήσεις αυτές συμμετέχουν και μάλιστα ενεργά μεταξύ άλλων η Χρυσούλα Γιαταγάνα από την Α’ Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής και ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος. Οι τρεις ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές μάλιστα, με κοινή τους δήλωση βάλλουν κατά του πρώην προέδρου τους Πάνου Καμμένου, ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων»  τους έχει αποκαλέσει «εξαγορασμένους», «προδότες», «αποστάτες», «εκβιασμένους» και «προσκυνημένους». Ζητούν μάλιστα να ανακαλέσει δημόσια.

Πρωτοβουλίες για τη δημιουργία κόμματος φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να έχει αναλάβει και ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ) Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε ευθέως σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

του Βαγγέλη Στολάκη
karfitsa.gr