Αρχείο

13 Ιουνίου 2014

Η γκρίνια των γαλάζιων πάει πίσω τα νομοσχέδια

Γκρίνια και έντονος προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ την… επομένη του ανασχηματισμού.  Τα αρνητικά σχόλια δεν προέρχονται μόνο από βουλευτές που ήλπιζαν να αξιοποιηθούν στο νέο υπουργικό σχήμα αλλά σχεδόν από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα.

Μάλιστα, ακόμα και οι λεγόμενοι...

«Σαμαρικοί» βουλευτές εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης διαμηνύοντας στο Μαξίμου πως «αυτό το σχήμα δεν θα δουλέψει…». Τα επιχειρήματα όσον εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους επικεντρώνονται στο γεγονός πως η ΝΔ έχασε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πως επίσης η «συγκατοίκηση» τόσο των γαλάζιων όσο και των συγκυβερνώντων υπουργών είναι εντελώς αταίριαστη κι αυτό πολύ σύντομα θα δημιουργήσει προβλήματα στο κυβερνητικό έργο.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει λάβει το «μήνυμα»-δυσαρέσκειας από την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να τα περάσει τα καυτά νομοσχέδια από τη Βουλή, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, από το δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής, όταν ο θόρυβος από τον ανασχηματισμό θα έχει κοπάσει αρκετά.

Της Άννας Καραβοκύρη
paraskhnio.gr